Home Ibiza nieuws Nederlanders op Mallorca aangehouden voor zware mishandeling

Nederlanders op Mallorca aangehouden voor zware mishandeling

DELEN

mishandeling-mallorcaTwee Nederlandse scholieren van slechts achttien jaar zijn opgepakt op Mallorca omdat zij een toerist ernstig zouden hebben mishandeld. De jongens zijn op vakantie op het Spaanse eiland en hebben het slachtoffer volgens getuigen zwaargewond op straat achtergelaten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de arrestatie van de jongemannen. De rechter heeft de borgtocht van hen vastgesteld op 10.000 euro. Het incident vond maandagnacht plaats in het uitgaansgebied s’Arenal. Het is nog onduidelijk waarom de jongens met elkaar in gevecht raakten.

Het slachtoffer werd zo ernstig mishandeld dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht, waar hij op de intensive care terechtkwam. Vooral het gezicht van de toerist is ernstig verminkt. Artsen proberen de verwondingen te herstellen. De daders zijn volgens Diario de Mallorca op de vlucht geslagen na de zware mishandeling. De politie had in eerste instantie drie Nederlanders opgepakt maar één van hen had niets met de zaak te maken is alweer in vrijheid gesteld.

De Nederlanders hebben voor de rechtbank ontkend dat zij betrokken zijn bij het incident. Diverse getuigen hebben de jongens echter aangewezen als de daders.