Home Ibiza nieuws Consell de Ibiza voert campagne om gebruik ov aan te moedigen

Consell de Ibiza voert campagne om gebruik ov aan te moedigen

DELEN

Nieuwe bewegwijzering bij Benirràs geplaatst voor gesloten parkeerplaats op zondag.

Onder het motto “Naar het strand met de bus, 30 aangesloten stranden” is het Consell de Ibiza een paar dagen geleden begonnen aan een campagne om het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen onder zowel bewoners als toeristen tijdens de zomermaanden. De buslijnen rijden naar in totaal 30 stranden langs de hele kust van Ibiza. Vorig jaar reden de bussen onder andere al naar Cala Salada en dit jaar is ook Benirras en Cala Comte daaraan toegevoegd.

De gemeente Sant Joan hoopt met de plaatsing van het bord bij Benirràs automobilisten af te schrikken met de auto daarnaartoe te komen. Dankzij deze nieuwe buslijn moet het voor bezoekers makkelijker worden het strand te bezoeken. De buslijn is sinds juni operationeel.

De regionale minister van Gebied en Mobiliteit, Pepa Marí, legde uit dat de Consell de Ibiza blijft werken om de connectiviteit met het openbaar vervoer in de meest bezochte kustgebieden te verbeteren.

Het merendeel van de stranden had al een bus service, maar dit was niet voldoende bekend bij bewoners en toeristen. Naast het vergroten van de diensten met nieuwe routes en betere tijden, was het ook nodig om de promotie en informatie over het openbaar vervoer per bus te verhogen,” zo verklaard de minister.

De promotiecampagne “Naar het strand met de bus, 30 aangesloten stranden” is begonnen in juni en zal de gehele zomer worden ingezet in verschillende talen. De reclamecampagne wordt voornamelijk via de media, de website, sociale media, print en overige communicatiekanalen in de toeristische sector ingezet.

Daarnaast wordt de service verbeterd en zal er betere informatie over bus schema’s, haltes en tijden worden gegeven.

In alle reclame-uitingen wordt ook campagne gevoerd voor de nieuwe website van het openbaar vervoer in Ibiza. Dit is de plek waar alle informatie over routes, dienstregelingen en tarieven te vinden zal zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op http://eivissa.tib.org

DELEN