10 dingen die je nooit op Ibiza moet doen

23 april 2019 Redactie 2156
10 dingen die je nooit op Ibiza moet doen

Of je nu op het eiland woont en werkt, of gewoon een paar weken op bezoek bent, bekijk deze lijst met 10 dingen die je nooit zou mogen doen op Ibiza, als je er niet als de grootste buitenlander van het eiland uit wilt zien.

1. Maak een wandeling langs de haven van Ibiza en stop om de menu's te bekijken
Het zal waarschijnlijk een van de eerste fouten zijn die je maakt, als dit je eerste keer op Ibiza is. En geloof me, je zult het niet vergeten. We houden allemaal van de sfeer van de bars en restaurants in de haven van Ibiza, we gaan onszelf hier niet voor de gek houden. Er is niemand in de buurt die de aanval van de PR-vertegenwoordigers die ons in hun bars uitnodigen kan opvangen. Het beste is om afstand te houden, tenzij je serieus van plan bent om iets te gaan drinken.

2. Denken dat je geen voertuig nodig hebt om je over het eiland te verplaatsen
Dit zal de tweede grote fout van de eerste keer zijn. Helaas, als je niet beschikt over een auto of een bromfiets om je te verplaatsen, mis je het beste wat Ibiza te bieden heeft. Het openbaar vervoer bereikt niet het merendeel van de stranden en baaien op het eiland. Tenminste niet naar de beste. De weg kwijt raken langs stoffige landweggetjes is een van de beste manieren om Ibiza te ontdekken.

3. Weigeren om naar de oude stad van Ibiza te gaan
Naar Ibiza komen en geen tijd besteden aan een uitstapje rond de oude stad (Dalt Vila), is zoiets als naar Parijs gaan en niet de moeite nemen om de Eiffeltoren te bezoeken. Jezelf verliezen in de steegjes, een uitstapje maken naar de kathedraal, musea bezoeken, een paar snuisterijen kopen in de ambachtelijke winkels, en wat drinken en tapas drinken in de vele bars.... het is een van de beste ervaringen die het eiland de reizigers biedt. Helaas zijn er nog steeds mensen voor wie Ibiza alleen maar zandstranden en feesten betekent.

4. Geloven dat de PR-vertegenwoordigers die nachtclubkaartjes verkopen
Geloof niet alles wat ze je vertellen. Vaak hebben ze niet "de laatste kaartjes voor dat feestje waar je naartoe wilt", en geloof ze ook niet dat hun prijzen beter zijn dan in de winkels of de disco's zelf. Het beste is om alle informatie te verzamelen en te vergelijken. Bekijk de prijs van de nachtclubs online en vergelijk ze met elkaar. En als je geen inwoner van de stad bent, hoef je alleen maar een kleinigheidje te doen dat hem vertelt dat je hier werkt. Het is een goede remedie voor elke kleine oplichter.

5. Ibiza verlaten zonder de lokale keuken uit te proberen
Je hebt geen excuus om dat te doen. De Ibiziaanse keuken bestaat uit de beste verse ingrediënten, met lokale vis en schaal- en schelpdieren van de beste kwaliteit, en u kunt er zeker van zijn dat er verrassende lokale gerechten worden geserveerd. Van Payes brood met alioli, en olijven van de beroemde bullit de peix of Matanzas rijst. Open je geest en distantieer je van die fastfood gewrichten. De Ibizaanse keuken zal je fascineren.

6. Rondlopen zonder bovenkleding
Iets wat we voortdurend zien: winkeleigenaren proberen hun uiterste best te doen om de klanten op de meest diplomatieke manier te vertellen dat ze hun topje aan moeten houden in hun bars en restaurants. Ibiza is 100% toeristisch, maar dat geeft je niet het excuus om onze meest elementaire manieren te vergeten. En een woordje aan de wijze, veel bedrijven zullen hun gevoelens kenbaar maken met de No shirt, geen serviceborden die in het raam hangen.

7. Drinkwater uit de kraan
Nee Nee Nee Nee Nee! Denk er niet eens aan! Doe wat beweging en draag wat waterflessen naar het appartement. Je gezondheid zal je er dankbaar voor zijn.

8. Laat afval achter op het strand
Als je een van degenen bent die de picknick naar het strand brengt en je spullen verspreid achterlaat als je naar beneden gaat, doe ons dan een plezier, ga naar huis en kom nooit meer terug. Degenen  die op Ibiza wonen zijn het zo zat om hetzelfde gedrag te zien in de zomer. Als je net zoveel van Ibiza houdt als wij, help ons er dan voor te zorgen.

9. Probeer midden in de zomer te parkeren in Centraal Ibiza
Ibiza ontvangt elk jaar meer en meer toeristen en het is geen verrassing dat het centrum van de stad in het hoogseizoen meer en meer overspoeld wordt met auto's. Als je wilt voorkomen dat je in cirkels rondrijdt en je gestrest raakt, parkeer dan een beetje verder weg en loop naar binnen. Het is een kleine stad en alles is een paar voetpaden verderop.

10. Ga naar Dalt Vila op hoge hakken
Meisjes: als je een wandeling door Daly Vila wilt maken, kun je het beste wat comfortabele schoenen dragen. Hoge hakken zijn berucht in dit deel van de stad. De kasseien zijn versleten en glad en sommige verborgen dips kunnen betekenen dat je voortdurend struikelt.