100 boetes illegale verhuur

26 september 2016 Redactie 265

villaverhuur-2015-belastingdienstIBIZA - De inzet van inspecteurs die illegaal verhuurde accommodaties op moesten sporen op Ibiza en indien nog boetes uit moesten delen heeft niet echt veel vruchten afgeworpen. Er werden 100 boetes uitgedeeld, voornamelijk aan verhuurders van appartementen.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het aantal illegaal verhuur toeristische accommodaties groeit ongebreideld voor op Ibiza, maar ook het aantal dat netjes wordt gelegaliseerd. Dit maakte de president van de deelregering, Vicent Torres, gisteren bekend in een persconferentie. In totaal betreft het bestand van gelegaliseerde woningen nu 7.600 stuks. Er lopen nog 6.000 aanvragen voor legalisering bij het Ministerie van Toerisme. Dat is een totaal van 13.600 accommodaties als alle 6.000 goedgekeurd worden.

Het bovenstaande betreft uitsluitend villa's, want appartementen mogen door particulieren niet verhuurd worden. Volgens experts van de overheid is er nog heel veel werk te doen omdat er naar hun schatting 50.000 illegale accommodaties verhuurd worden die samen goed zijn voor 95.600 bedden.
[/s2If]