20.000 illegale bedden aangetroffen

16 mei 2016 Redactie 235

persco-20000-illegale-beddenIBIZA - De Consell de Eivissa heeft met de vorige week in gebruik genomen software 20.000 illegale slaapplekken aangetroffen. Het betreft appartementen, villa's en B & B's.

Het overgrote deel werd ontdekt op grote verhuur portals, maar ook werden er divers bed and breakfast websites aangetroffen waar met naam en toenaam gesproken werd over een locatie. En dat maakt de opsporing bijzonder makkelijk. Het is op Ibiza niet toegestaan om een B&B te runnen, onder geen enkel beding. Ook de zogenaamde retreats-, sport- en yoga accommodaties, vaak gebruikt als een soort camouflage voor een B&B zullen worden aangepakt door de Consell.

Er werden zo'n 4.500 woningen aangetroffen op het internet die illegaal op Ibiza ter verhuur worden aangeboden aan de toeristen. Vincent Torres liet vanmorgen bovendien in een persconferentie weten dat dit slechts het begin is van een grote campagne. Hij zegt te zijn geschrokken van de resultaten die bekend werden na amper één week de software te hebben gebruikt. Kennelijk is dit slechts het topje van de ijsberg...

Makelaars, de tussenhandel, agenten en eigenaren kunnen er op rekenen dat wanneer zij de wet overtreden of proberen te omzeilen dat ze bezoek krijgen van de diverse instanties en er zullen sancties volgen die tenminste 4.000 en maximaal 40.000 euro per overtreding zullen bedragen.

Het Ministerie van Toerisme heeft nog eens zes extra inspecteurs ingezet die het veldwerk op zich zullen nemen de komende tijd, maast de al eerder aangekondigde inspecteurs. Ook het het Ministerie een juridisch adviseur in de arm genomen.

Met de acties lijkt de overheid dan nu toch eindelijk in actie te komen tegen de vele woningen, appartementen en b&b's die op Ibiza illegaal aan toeristen verhuurd worden.