2014 telt 9 officiële feestdagen

20 november 2013 Redactie 297

feestdagen-2014Het jaar 2014 telt totaal negen nationale feestdagen die voor alle regio's gelden, waarvan er slechts drie op een doordeweekse dag vallen. Dit blijkt uit een publicatie in het staatsblad BOE vandaag.

Het gaat om de volgende nationale feestdagen: 1 januari(Nieuwjaar), 6 januari (Driekoningen), 18 april (Goede Vrijdag), 1 mei (Dag van de Arbeid), 15 augustus (Maria Hemelvaart), 1 november (Allerheiligen), 6 december (Dag van de Spaanse Grondwet), 8 december (Onbevlekte conceptie) en 25 december (Kerstmis). In 2014 wordt de Nationale Dag van Spanje op 12 oktober niet als een feestdag geteld omdat deze dag op zondag valt. Opschuiven naar een dag later is geen optie omdat 13 oktober in sommige regio's al een vakantiedag is, zoals in Andalucië, Aragon, Asturië, Castilla y León en Extremadura. 

De overheid is bezig met een aanpassing in de wet die het aantal feestdagen in het land nog verder moet gaan beperken. De eerste drie dagen die zij willen laten vervallen als feestdag zijn 15 augustus (Maria Hemelvaart), 1 november (Allerheiligen) en 6 december (Dag Spaanse grondwet).