21,4 miljoen euro gevorderd tegen Pachá voor het verbreken van het contract voor modecollectie

29 oktober 2019 Redactie 873
21,4 miljoen euro gevorderd tegen Pachá voor het verbreken van het contract voor modecollectie

Zakenman Josep Gual Roca eist 21,4 miljoen aan de vrijetijdsgroep Pachá voor het naar verluidt niet naleven van het contract ondertekend met vorige eigenaars om kleding en accessoires te lanceren onder het merk Pacha, zoals vandaag gepubliceerd in de krant Expansión.

Zo leggen ze uit dat een bedrijf verbonden aan de Catalaanse zakenman Josep Gual Roca een rechtszaak heeft aangespannen wegens vermeende contractbreuk tegen Pachá en dat Gual het door Ricardo Urgell opgerichte bedrijf in totaal 21,4 miljoen euro aan schadevergoeding vordert.

Volgens de krant bereikte Gual in 2016 een overeenkomst met de familie Urgell om een modecollectie met het merk kersen te lanceren.

"Het idee was om een kwaliteitscollectie te creëren, op het niveau van Polo Ralph Lauren, Lacoste of Tommy Hilfiger, met kledingstukken zoals jeans of shirts, naast accessoires", legt Expansión van het advocatenkantoor Practica Legal, dat Gual adviseert.

"De zakenman bracht zijn kennis op het gebied van mode en een breed netwerk van commerciële contacten mee naar de alliantie met Pachá, hoewel hij de productiekosten niet voor zijn rekening nam".

Maar de omstandigheden veranderden toen de familie Urgell het bedrijf aan Trilantisch Europa verkocht, in een operatie ter waarde van 300 miljoen euro.

Volgens de vraag, van de verkoop van het Ibizan conglomeraat, waarvan Gual niet op de hoogte was, "is de houding van Pachá Merchandise er een van totale en flagrante niet-naleving van al haar contractuele verplichtingen". Pachá's dochteronderneming zou "eenzijdige anarchistische en irrationele beslissingen" hebben genomen, beweren ze.