30 snorders in 15 dagen

05 juli 2012 Redactie 244

Meer dan 30 voertuigen en personen zijn aangehouden in de afgelopen twee weken in verband met de inwerkingtreding van het nieuwe decreet tegen illegale transport. In het bijzonder hebben we gearresteerd en naar de gemeentelijke zegels Vila, Sant Josep en Sant Antoni een totaal van 36 auto's die werden gebruikt als piraat taxi's. "Diversen" van deze auto's zijn huurauto's, zei gisteren de Consell d'Eivissa.

De acties tegen illegale taxi's op Ibiza beginnen vruchten af te werpen. De politie controleert intensief en alleen de afgelopen twee weken zijn er al 30 zogenaamde 'snorders' betrapt. Een aantal van de door deze illegale bestuurders gebruikte voertuigen blijken auto's die afkomstig zijn van autoverhuurbedrijven. Binnen de gemeente San Jose (hieronder valt ondermeer de luchthaven) werden 14 aanhoudingen verricht en in San Antonio werden 16 aanhoudingen verricht. De auto's zijn allemaal in beslag genomen en er worden boetes opgelegd die kunnen variëren van 6.001 tot 12.000 euro.

Bij de acties wordt nauw samengewerkt tussen gemeente, politie, beveiligingspersoneel van de luchthaven, particuliere veiligheidsdiensten en legale taxi bestuurders- en bedrijven. Tot aan het einde van de zomer zal de verkeerspolitie eveneens intensief blijven controleren op de weg.