300 kilo afval uit Ses Feixes

30 augustus 2012 Redactie 268

strand-schoonmaak30 vrijwilligers brachten vorige week een ochtend door op de natte gronden van Ses Feixes in Talamanca voor een grote schoonmaak actie. Ze verzemlden bijna 300 kilo afval in het natuurgebied van verschillende materialen.

Het uitje was georganiseerd door het Plataforma per a la Reducció de residus d "Ibiza (Vermindering van afvalstoffen Platform) wat werd opgericht in 2010 door Friends of the Earth en het GEN Milieu. Hun doel is niet alleen het opruimen van vuil van andere mensen, maar ook om het bewustzijn van de fragiele toestand van het milieu te verhogen. 
Er werd gemeld dat een grote hoeveelheid van het verwijderde materiaal werd gevonden drijvend in de sloten in het gebied, met inbegrip van kunststoffen, blikjes en glas, evenals een aantal meer volumineuze artikelen inclusief kunststof leidingsystemen en twee wielen, één van een motor en de andere een fiets. Schroot werd ook gevonden, waaronder twee accu's en een aantal alkaline batterijen, die een enorme schade toebrengen aan het milieu.

Wie meer wil lezen over het werk van de vrijwilligers kan dit doen op hun Facebook pagina.

strandschoonmaak