Haven Ibiza duurste van Europa

10 augustus 2017 Lisa 289
Haven Ibiza duurste van Europa

Met een schampere 3025 euro per dag kunnen de welgestelden hun privé bootje parkeren in Ibiza Magna, de haven van Ibiza stad. Volgens de rangschikking van Engel & Völkers Yachting, blijkt de marina van Ibiza Magna met dit bedrag dan ook de ultieme winnaar van duurste havens in Europa. Maar medelijden hoeven we niet te hebben met de Russen en Olie Sjeiks die ‘s zomers graag met hun varend speelgoed flaneren in Ibiza. Als je een jacht van minimaal 55 meter kan betalen, dan zal je die drie ruggen ook nog wel even ergens kunnen ophoesten.

Dat men in Ibiza de hoofdprijs betaalt voor een ligplaats in de haven, betekent niet dat andere jetset oorden in Europa geen pijn doen in de portemonnee wanneer je een nachtje wil verblijven in de marina.

Op de tweede plek komt het Italiaanse Capri, waar een ligplaats per dag op zo’n 2670 euro uitkomt- een beetje veel geld lijkt me dat voor een eiland ter grote van een konijnenkeutel waar je behalve vet eten en vijf vakantie kilo’s aankomen echt niet veel kan doen- gevolgd door Porto Cervo in Sardinië met 2514 euro.

Maar voor de varende Jetset die echt net wat meer last hadden van de recessie die kunnen beter naar Marbella en St.Tropez gaan. Hier is het gelukkig al een stukje goedkoper. Allebei iets meer dan 2000 euro voor een nacht. Koopje!

Oh en laat het plebs maar door gaan naar Turkije hoor. Een ligplaats in de haven komt hier maar net boven de duizend euro per dag uit. Wat denken ze wel niet, stelletje armoedzaaiers.