35.000 euro boete voor illegaal kamperen

23 augustus 2016 Redactie 259

Font-des-Saig-1-Furgo-ok-300x198SANTA EULARIA - In het dorpje San Carlos heeft de gemeente Santa Eularia, waar het gehucht onder valt, een boete uitgedeeld aan de eigenaar van een stuk grond waar illegaal gekampeerd werd. De boete liegt er niet om: 35.000 euro. Foto's na de break..

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De stad Santa Eulària heeft ingestemd met een boete van € 35.000.- die is opgelegd aan de eigenaar van de illegale nederzetting in Sa Font des Saig, San Carlos. De boete is opgelegd voor een zeer ernstig misdrijf tegen het milieu als gevolg van de ophoping van vuil en afval in een bosgebied met een hoog risico en bovendien geclassificeerd als natuurgebied van Special Interest.

De gemeenteraad geeft de eigenaar tien dagen de tijd om het afval en de tenten te verwijderen en het gebied terug te brengen in de oorspronkelijke staat. De eigenaar is vorig jaar mei betrapt op een soortgelijke overtreding en die zaak is nog lopende. Er was op het terrein ook gebouw zonder vergunning en voor het verblijf van mensen op het terrein was ook geen vergunning verstrekt.

Het opgerolde kamp had een capaciteit van twintig mensen, had een 'cantina' en gemeenschappelijke buitendouches. Bovendien werd er een wiethok aangetroffen met daarin vijftien wietplanten. Vanuit het hoofdhuis werden de illegale bouwsels en oude caravans op een levensgevaarlijke wijze voorzien van elektriciteit.
Ook registreerde de inspectie achtergelaten voertuigen die, in strijd met de wet, nog gevuld waren met vloeistoffen zoals olie en benzine.

Font-des-Saig-1-Furgo-ok-300x198 Font-des-Saig-3-Furgo-ok-300x198 Font-des-Saig-2-Furgo-ok-300x198

 
[/s2If]