49 slachtoffers: tragische zomer op de wegen van de Balearen

10 oktober 2017 Lisa 223
49 slachtoffers: tragische zomer op de wegen van de Balearen

Het bleek een bijzonder tragische zomer op de wegen van Ibiza, Formentera en Mallorca. Er waren namelijk wekelijks verkeersongelukken op de Balearen, vaak met meerdere doden als gevolg. Het aantal mensen dat dit zomerseizoen hun leven op de wegen van Ibiza hebben verloren is opgelopen tot maar liefst 49.

Van de 49 mensen die afgelopen zomer in het verkeer om het leven zijn gekomen, zaten er 26 mensen zelf achter het stuur.

Het aantal slachtoffers dat deze zomer op een motor/scooter in het verkeer is gestorven is opgelopen tot 22. Ook de bekende motorrijder en Spaanse kampioen Ángel Nieto, is deze zomer tragisch om het leven gekomen toen hij met een squad verongelukte in het verkeer.

Vooral de afgelopen maand was erg somber op de wegen van Ibiza. Er waren in September zeven sterfgevallen in het verkeer en in oktober twee.

Het ongeluk dat erg veel media aandacht kreeg vond op 26 september plaats, op de weg van Sant Josep naar Cala Vedella in Ibiza. Een 19- en 21-jarige Amerikaan werden door een vrachtwagen geschept op hun scooter.

Veel mensen speculeren dat het hoge aantal verkeersongelukken op Ibiza komt door het vele gebruik van alcohol en drugs op het eiland. Maar dat is niet altijd het geval. Vooral het hoge aantal scooter ongelukken wordt veroorzaakt door toeristen die niet bekend zijn met het verkeer op Ibiza.

Maar het aantal verkeersongelukken is wel gedaald t.o.v. vorige jaar. In 2016 kwamen er 66 mensen om het leven bij de verkeersongevallen.