5 jaar voor geluidsoverlast

30 mei 2015 Redactie 278

[caption id="attachment_19058" align="alignleft" width="300"]san-antonio-bar-building Foto van de bar (courtesy Diario de Ibiza)[/caption]

SAN ANTONIO - De openbare aanklager van de rechtbank op Ibiza heeft vijf jaar cel geëist tegen de eigenaren van een bar aan de kust in San Antonio. De zaak is nu gesloten.

De rechtbank beschuldigt de eigenaren van milieucriminaliteit met ernstige gevolgen voor de omwonenden in de periode 2002 tot 2006. Voor de officier reden om vijf jaar cel te eisen, opschorting van alle handel en activiteiten van de zaak, een boete van  € 116.110.- en, indien veroordeeld, een vergoeding van 20.000 euro voor elke getroffen buur in het gebied. De bar in kwestie heette Coast Line en was voorheen gevestigd op Calle Soledad, langs de promenade.

Onder de slachtoffers die over gebrek aan slaap klaagden vanwege het lawaai uit de zaak, was een vrouw die zwanger was, terwijl een ander die met zijn door Alzheimer getroffen moeder woonde, een derde was net bevallen van een kindje en weer een andere klager was een gezin met twee kinderen. De eigenaren kregen een restaurant en live muziek vergunning op 1 juli 2002. Met ingang van 7 juli 2006 hadden ze 33 overtredingen gepleegd voor het afspelen van luide muziek met luidsprekers die buiten de zaak waren gemonteerd buiten en ze staken regelmatig ongeoorloofd  vuurwerk af.

In totaal werden 17 klachten omgezet in aangiftes na klachten van de buren; 15 daarvan werden beboet met een boete van ongeveer 150 euro.