53 migranten per boot worden “bevrijd” op Ibiza

10 december 2018 Redactie 1137
53 migranten per boot worden “bevrijd” op Ibiza

Er zijn 53 migranten uit Algerije met kleine boten op Ibiza aangekomen. Waaronder 9 minderjarigen. Ibiza is opzoek naar ruimtes voor de migranten.

In totaal werden 53 migranten in hechtenis genomen na hun aankomst uit Algerije in verschillende kleine boten. Hoewel de Guardia Civil ervan overtuigd is dat maar heel weinig van de aankomers aan hun zoektocht zijn ontsnapt, wordt erkend dat sommigen hun net hebben uitgegooid. Een Algerijn werd gisteren gearresteerd op winkeldiefstal in Ibiza-stad terwijl hij probeerde voedsel te stelen.

Een groep van de migranten wordt overgebracht naar een vreemdelingenbewaarplaats van het leger in Valencia.

Omdat er verder geen plaatsen beschikbaar zijn in een van de detentiecentra van Spanje, zijn nog eens 18 van de migranten 'bevrijd”. Volgens de afgelegde verklaringen worden de vrijgekomen migranten op geen enkele manier gecontroleerd en is er geen voorziening voor accommodatie of andere behoeften, hoewel ze details over het Rode Kruis hebben gekregen.

14 van de migranten hebben tot nu toe beweerd minderjarig te zijn. Deze mannen werden allemaal meegenomen naar Can Misses voor speciale medische tests die bedoeld waren om de leeftijd van de migranten te helpen bepalen. Van de 14 die beweerden minderjarig te zijn, gaven de testen aan dat 5 in feite volwassenen en 9 minderjarigen waren. De 9 minderjarigen worden onmiddellijk overgedragen aan het kindercentrum van Sa Coma, maar omdat het centrum slechts 20 bedden heeft, wordt er ruimte vrijgemaakt in de naastgelegen legerruimtes.