5Up in Km5

21 april 2014 Redactie 220

5-upSAN JOSE - 5-Up in Km5. Nee, we spreken echt geen geheimtaal. In het wereldberoemde restaurant Km5, gelegen aan de weg van Ibiza naar San Jose ter hoogte van kilometerpaal vijf, is vorig jaar wat leuks ontstaan. Jammer dat we het vorig jaar misten, maar dit jaar waren we er vanaf het begin bij.

De roots van het feest 5-Up zijn van Nederlandse komaf zo bleek. Muziekproducent en percussiespeler Donaes Platteel en DJ Ken Abel (de vroegere wederhelft van Ram, van het duo Bas en Ram) organiseren in de warme ambiance van het restaurant fijne feestjes zo bleek gisteren. Vanaf een uur of 21 wordt er aangezeten voor het diner. Voor Spaanse begrippen wellicht iets aan de vroege kant, maar gezien het gehalte Nederlandse gasten van het muzikale duo is de tijd eigenlijk prima. Zeker ook als je beseft dat er vanaf een uur of 23.00 een dansje gedaan kan worden. En dat dansje is iets wat je niet kunt weerstaan want oude tijden lijken te herleven als je hoort dat er een heuse Deephouse sound uit het Pioneer geluidsysteem komt. Wij noemen het graag Balearic house omdat we fijne herinneringen hebben aan deze muzieksoort waarvan het lijkt of het een beetje aan het uitsterven is, terwijl Ibiza er groot mee is geworden, refererend aan plekken zoals Space Terrace in vroeger tijden.

5up-flyer

Het feest in Km5 wordt iedere zondag gehouden en duurt tot 4 uur. En je kunt de tijd mooi vullen nadat je van een beachclub komt op zondag, of voordat je naar één van de grote clubs afreist. Gezien de opkomst op 20 april - het seizoen is nog lang niet van start gegaan - verwachten wij dat dit best wel eens een heel populair feest kan gaan worden.

O ja, ook weer zo'n aangenaam gebaar, de cd die we van Donaes kregen zodat we nog een tijd konden nagenieten van de heerlijke muziek. Gelukkig is deze ook op soundcloud te beluisteren voor de thuisblijvers.
[soundcloud]https://soundcloud.com/ken-abel/5-up-ken-abel-donaes-km-5-ibiza-cd1-2014[/soundcloud]