6 ton verdeeld

04 november 2014 Redactie 240

camino-des-tercetIBIZA - De Consell d'Eivissa heeft een bedrag van € 616.676.- te verdelen voor de verbetering van het landelijke wegennet. Dit bedrag kan nog in 2014 besteed worden door verschillende gemeenten.

San Jose ontvangt een bedrag van maximaal 196.729 euro wat besteed zal gaan worden aan verbeteringen van de weg in des Collet d'Marí, de camino de sa Funtasa (achter de sa Serra), de camino des Recó, el des Cap des Salt, el de la Flota, el de Benimussa en de camino Font des Verger (achter Serra). Daarnaast omvat het project bescherming en het afrasteren van een stuk weg bij Cas Colls.
De gemeente Ibiza ontvangt 22.500 euro voor de uitvoering van projecten aan de camino de ses Feixes en de  calle Talamanca.
En ook de stad San Antonio krijgt een bedrag: € 102.828.- voor het verbeteren van diverse uitvalswegen, zoals de weg Quatre Cantons, el camino Vell de Sant Mateu a Privilege, de del Ramal de ca na Trona, de camino achter de Hipódromo, de camino de Forada in San Rafael, en verder nog wat kleinere wegen met minimale werkzaamheden.
Tot slot krijgt Santa Eulaira € 108.852.- om 12 landelijke wegen te herstellen en San Juan krijgt € 185.828.- voor het onderhoud aan 27 wegen.

Tot slot heeft de Consell in haar raadsvergadering besloten dat er op verschillende plekken op het eiland stoplichten komen om de verkeersveiligheid te verbeteren. De plekken waar deze komen zijn San Rafael, San Antonio, Portinatx en San Jose.