76 feiten en weetjes over Ibiza

12 februari 2019 Redactie 3837
76 feiten en weetjes over Ibiza

Denk jij alles al te weten over het magische eiland Ibiza? Lees hieronder dan of er nog iets tussen zit wat jij misschien nog niet weet.

1. De oudste nachtclub op Ibiza is Pacha, opgericht in 1973. Gebouwd in Ses Feixes en tegenover de stad Ibiza, werd Pacha ontworpen om op een boerderij te lijken. De club was te zien in de 2004 film It's All Gone Pete Tong en heeft een capaciteit van 3000.

2. Er zijn meer dan een dozijn verschillende bootfeest hosts op Ibiza, en party boten vertrekken elke dag van de week tijdens het hoogseizoen.

3. 's Werelds grootste nachtclub is Privilege Ibiza, dat plaats biedt aan 11.000 feestgangers en beschikt over een eigen zwembad. Het is gelegen in de nabijheid van het dorp San Rafael, Spanje op minder dan een kilometer van de nachtclub Amnesia.

4. Enkele van de meest hedonistische feesten die ooit op het eiland plaatsvonden, waren op Manumission-avonden, die eens door het Guinness Book of Records werden erkend als 's werelds grootste feest.

5. Radio 1 DJ Lisa I'Anson werd beroemd ontslagen van haar Ibiza-ontbijtshow na zo hard feesten bij Manumission dat ze niet op tijd in de studio arriveerde.

6. Sean Combs - ook bekend als Puff Daddy of P.Diddy - is een vaste klant in de populaire undergroundlocatie DC10, zo dicht bij de luchthaven van Ibiza dat laagvliegende vliegtuigen op grote afstand lijken te reiken.

7. Freddie Mercury had ooit een twee weken durend lang feest bij Pike's.

8. Het Hard Rock Hotel van Ibiza was de eerste strandlocatie van Hard Rock in Europa.

9. Toen de beroemde DJ Carl Cox voor het eerst naar Ibiza kwam, sliep hij achterin een auto. Tegenwoordig is hij miljoenen waard en heeft hij zijn enorm succesvolle clubnacht 16 jaar lang in Space gehouden.

10. Een fles water in een Ibiza-club kost alles van maar liefst € 8 tot en soms meer dan € 15.

11. Technolegende Sven Vath kwam voor het eerst naar Ibiza in 1980, na liften vanuit Frankfurt.

12. In een poging om een ​​rustigere en meer gecultiveerde toerismescène te bereiken, zorgt de lokale overheid er nu voor dat alle nachtclubs gesloten zijn door het gevoelige uur van 06:00 uur.

13. De eerste strandbar op Ibiza was de Tropicana, vereeuwigd door Wham! 'S populaire lied met dezelfde naam.

14. Club DC10 was vroeger een vliegtuighangar en deelt zijn naam met een type jet-jet met drie motoren.

15. Sommige DJ's verdienen meer dan $ 100.000 USD per optreden op Ibiza - zelfs iemand die beroemd is geweest op een vooraf opgenomen CD.

16. De internationale DJ Awards vinden elk jaar plaats op Ibiza en omvatten een Bedroom DJ-award voor wannabe-dance floor-helden.

17. Na 27 succesvolle jaren wordt de Space-nachtclub eind 2016 verkocht. Deze wordt overgenomen door het brein achter de even beroemde locatie Ushuaia.

18. Privilege - momenteel de grootste nachtclub ter wereld - begon als een gemeenschappelijk zwembad

19. Op Ibiza is er zon gedurende 10 uur per dag, 300 dagen per jaar.

20. Ibiza is oranje! Dit komt door de pijnbomen die over het eiland groeien. Wanneer hun naalden vallen, sijpelen de tannines binnen in de grond, waarbij ze de kenmerkende oranje kleur afsterven.

21. Er is geen vers stromend water op Ibiza, tenminste niet aan de oppervlakte. De enige rivier van het eiland is vrijwel droog, en de zoetwatervoorziening van het eiland is diep water onder de grond.

22. Ibiza is niet echt een eiland. Miljoenen jaren geleden werd het Middellandse-Zeegebied overspoeld door de Atlantische Oceaan, waardoor de Middellandse Zee ontstond en de bergtoppen die nu de Balearen zijn, uit de oppervlakte steken.

23. De rotsachtige eilanden ten oosten van Ibiza worden beschouwd als de derde meest magnetische plek ter wereld. Es Vedra hoort zo'n ongewone mix van mineralen en elementen te bevatten dat ze interfereren met magnetische apparatuur. Sommige van de hippiegemeenschap die rond Ibiza waren in de jaren 1960 beweren nog steeds dat Es Vedra een baken is om Aliens naar de aarde te begeleiden.

24.De beroemde zoutvlakten van Ibiza zijn al meer dan 2000 jaar in gebruik. Terwijl water in de zomer verdampt, blijft een sprankelende laag puur zout achter op de meren - wat ongelooflijke foto's oplevert.

25. Het water rond het eiland is zo helder vanwege het gras van Neptunus, zeewier dat het water schoon en zuiver houdt.

26. Waar je ook verblijft op het eiland, je bent nooit meer dan een uur rijden van het strand.

27. Het langste strand van het eiland is Playa d'en Bossa. Het biedt een breed scala aan watersportactiviteiten en biedt onderdak aan tal van clubs en bars.

28. Ibiza heeft 57 verschillende stranden!

29. Ibiza is het op een na grootste eiland van de Balearen.

30. Ibiza is niet alleen geweldig voor entertainment aan de wal, maar heeft ook veel geweldige duiklocaties.

31. De gemiddelde temperaturen in Ibiza blijven meer dan 8 maanden van het jaar boven de 20ºC.

32. Het hoogste punt van het eiland is Sa Talaiassa, op slechts 475 meter boven zeeniveau

33. Volgens de legende voorspelde Nostradamus dat Ibiza, vanwege de unieke winden rond het eiland, misschien wel de enige plek is om een ​​naderende nucleaire holocaust te overleven.

34. Ibiza en Formentera werden eens gebruikt als uitvalsbasis door Cilicische piraten.

35. ​​Hoewel het eiland kleiner was dan het eiland Wight, had Ibiza vroeger een eigen voetbalteam, SD Ibiza.

36. De International Music Summit startte in 2008 in Ibiza.

37. Ulysses zou sirenen hebben horen zingen in de Odyssee van Homerus aan de beroemde rots Es Vedra.

38. In 2007 verklaarde de Ibizaanse regering dat alle nieuwe hotels op Ibiza 5 * (of meer) moesten zijn - alleen het beste voor deze glamoureuze bestemming!

39. De kolonisten die Ibiza hadden opgericht, noemden het oorspronkelijk Ibozzim en wijdden het eiland aan Bes - de God van muziek en dans.

40. Het Montesol is het oudste hotel op het eiland dat vandaag nog steeds wordt gerund. Het opende voor het eerst als het Grand Hotel in juni 1933.

41. Ibiza is eerder geclaimd door vrijwel iedereen - Spaanse, Franse, Griekse en Romeinse imperiums, evenals Noren op een kruistocht naar Jeruzalem en Britse matrozen op weg naar Gibraltar en Menorca.

42. Het Ibiza Rocks-hotel werd gelanceerd in 2005 en bracht live-bands naar het eiland en creëerde een hub voor alternatieve genres van muziek om te laten zien.

43. In de middeleeuwen begonnen de Ibizaanse monniken hun eigen kruidenlikeur te maken - en je kunt nog steeds het met anijs gekruide mengsel, Hierbas Ibicencas, kopen!

44. Hotel Espana in Ibiza-stad was het eerste hotel dat op 18 september 1932 op het eiland werd geopend. Het stortte kort daarop in.

45. Elke zondag op het strand van Benniras kun je tientallen drummers zien optreden terwijl de zon ondergaat.

46. De begraafplaatsen van Puig des Molins in Ibiza-stad herbergen 's werelds grootste verzameling punische artefacten - waarvan de meeste zijn gevonden in graven, waar mensen werden begraven met gebruiksvoorwerpen en voorwerpen om hen in het volgende leven te helpen.

47. De Ibiza-hond, ook wel bekend als Ivicene, zou afstammen van oude Egyptische jachthonden.
 
48. Ibiza heeft zijn eigen bier genaamd 'Islena - De smaak van Ibiza'. Dit bier is gemaakt van Ibizaanse gerst, hoewel het in Duitsland in het buitenland wordt gebotteld.

49. De officiële taal van Ibiza is Eivissenc. De Balearen gebruiken allemaal Spaans en Catalaans, maar Ibiza, Formentera en S'espalmador - ook bekend als de Pityusic-eilanden - behouden allemaal het Eivissenc-dialect als hun officiële moedertaal.

50. Er is een auto vernoemd naar deze bestemming voor dance-muziek - de SEAT Ibiza.

51. Ibiza heeft een eigen cricketteam - de Ibiza Cricket Club, opgericht in 1986.

52. Er zijn vijf naturistenstranden op Ibiza, hoewel slechts twee officieel zijn.

53. De Can Marca-grotten van Ibiza bieden onderdak aan een muziek- en lichtshow, met de oude zwembaden verlicht in griezelige kleuren.

54. Je kunt op Ibiza zijn op slechts twee en een half uur durende vlucht van Londen.

55. Het eiland is verdeeld in vijf provincies - Eivissa, de hoofdstad Santa Eularia, Sant Antoni, Sant Josep en Sant Joan. Elke provincie heeft zijn voordelen en geheime hotspots, maar het is de moeite waard om te weten dat San An momenteel de goedkoopste pinten heeft.

56. Bullit de Peix - Spaanse visstoofpot - is een traditioneel gerecht uit Ibiza, en er zijn genoeg plaatsen om te genieten van de verse vangst van de dag rond het eiland.

57. 75% van de bevolking van Ibiza haalt zijn inkomsten uit lokaal toerisme.

58. Een van Ibiza's lekkernijen wordt de bizarre Macaroni van Sant Joan genoemd. Waarom is het raar? Het is gekookt in water met melk, kaneel, suiker en citroen - waardoor het een rijstepudeachtige afwerking heeft.

59. Een terugkeer naar Ibiza's 60's roots, Ibiza is de thuisbasis van twee "hippiemarkten" - Punta Arabi in Es Cana en Las Dalias in San Carlos.

60. Met traditionele siësta's die rond het middaguur veel winkels en restaurants sluiten, is het gebruikelijk dat locaties laat open blijven, met veel inwoners die rond 22.00 uur uit eten gaan.

61. Beroemde regisseur Orson Welles woonde op Ibiza en schoot het nummer 'F for Fake' uit de jaren 70 van de vorige eeuw.

62. Elk jaar stoppen meer dan 120 cruiseschepen op Ibiza.

63. De juiste uitspraak van de naam van het eiland is 'Evissa'.

64. Ibiza heeft een eigen waterpark - Aquamar in Playa d'en Bossa.

65. 20% van de lokale bevolking is een buitenlander, voornamelijk uit EU-landen, waarbij Duitsland de grootste leverancier van buitenlandse arbeid is.

66. Ibiza is niet alleen een clubparadijs, maar staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de architectuur, de kustlijn en het zeeleven.

67. Als je naar Ibiza wilt verhuizen, wees gewaarschuwd - het is de op een na duurste plaats om een ​​huis in Spanje te kopen, alleen verslagen door Madrid.

68. Naast de overvloed aan drukke nachtclubs zijn er ook honderden yoga-retraites op Ibiza beschikbaar voor vakantiegangers die zich willen ontspannen.

69. De Pityusic-eilanden vertalen zich in "denneneilanden", vermoedelijk vernoemd naar de overvloed aan dennenbomen die hen bedekken.
Andere celebrity-momenten

70. David Cameron huurt soms een vakantiehuis van £ 11.000 per week op Ibiza. Hij organiseerde er ooit een 'Ibiza Rave' thema-verjaardagsfeestje voor zijn vrouw.

71. Mike Oldfield toonde mystieke Ibiza outcrop Es Vedra op zijn 1996 Voyager albumhoes, en het eiland inspireerde zijn Tubular Bells III album in 1998.

72. De video voor Wham's 'Club Tropicana' werd gefilmd in het beroemde Pike's Hotel in Ibiza.

73. Sid Vicious of Sex Pistols beroemdheid leefde op Ibiza tijdens zijn jeugd.


74. James Blu1t is eigenaar van een villa op Ibiza en kwam ooit in moeilijkheden voor het hosten van zijn bruiloft op een strand daar zonder eerst toestemming te krijgen!

75. Vengaboy's 1999 hit "We're Going to Ibiza" won een NME Award voor Worst Single in 2000.

76. Celebrity dj-koppel Zoe Ball en Fatboy Slim ontmoetten elkaar voor het eerst op Ibiza