78 miljoen voor water

24 juli 2015 Redactie 215

aqualia-formenteraIBIZA - De regering van de Balearen zal via Abaqua tot 33,4 miljoen euro in riolering en water infrastructuur op de Balearen investeren in de komende acht jaar.

Deze investering moet worden aan de 41.840.000 die de staat al zal investeren in het opknappen van het leidingwerk in Ibiza stad en 3.160.000 die momenteel al  gebruikt wordt in lopende projecten of die in de aanbestedingsperiode zitten. Dit maakte de minister van Mileu, Vicenç Vidal, van de regering van de Balearen op Palma bekend samen met de algemeen directeur van Resources hídrics, Joana Maria Garau.

De fondsen zullen ook besteed worden aan de werking van de zuiveringsinstallaties van Ibiza. Deze presteren momenteel bijzonder slecht en door de grote hoeveelheid slib. Dat veroorzaakt een enorme stank, tot grote ergernis van omwonenden.

De regering overweegt het overschot aan slib van de zuiveringsinstallatie te dumpen bij Ca na Putxa. Daarvoor is toestemming gevraagd bij de Consell d'Eivissa. Dumpen lijkt op dit moment de enige mogelijkheid om het stankprobleem op te lossen.