82 procent van de Balearen beschouwt immigranten als een probleem

22 november 2019 Redactie 793
82 procent van de Balearen beschouwt immigranten als een probleem

82 procent van de Balearen beschouwt immigratie als een probleem, waarvan 46,8 procent het als een "ernstig" probleem beschouwt, vergeleken met 35,2 procent die het als een probleem maar niet als "ernstig" beschouwt. Alleen voor 16% van de ondervraagde Balearen is het geen probleem, vergeleken met 1,5% die niet weet of niet antwoordt. Dit zijn de belangrijkste gegevens die uit een nieuwe analyse van de sociaal-economische realiteit van de Balearen van de Gadeso Foundation worden gehaald.

Een ander deel van de enquête wijst erop dat 52% van de eilandbevolking een negatieve perceptie heeft van gereguleerde migranten met papieren. Dit percentage van de bevolking is van mening dat de Miagrantes de openbare diensten verzadigen, banen wegnemen bij de inheemse bevolking en niet willen integreren.

"Deze onwaarheden zijn gesteld onder de mensen en er zijn er die politiek gewin maken", zegt Antoni Tarabini, voorzitter van de Gadeso Foundation, die Vox er tegelijkertijd op wijst dat het jammer is dat de boodschappen van andere formaties niet zo veel stollen in de Balearense samenleving. Integendeel, 40% van de ondervraagden die waarde hechten aan migratie gelooft dat ze dezelfde rechten hebben, dat ze werk doen dat de lokale bevolking niet wil of kan doen, en dat ze diversiteit positief waarderen. De overige 8% weet geen antwoord.

Van de illegale migranten zonder papieren heeft 64% een totaal negatief beeld, tegenover 29% die ze positief waardeert (7% n.v.t.). Voor deze 64% leidt illegale immigratie tot onveiligheid en criminaliteit onder de burgers, misbruik van openbare diensten en een ondergedompelde economie. In tegenstelling tot de 29% die van mening is dat hun rechten als persoon moeten worden gewaarborgd, komen zij uit conflictgebieden en vluchten zij voor de honger.

Voor degenen die illegale immigratie als een probleem zien, is de oplossing de onmiddellijke verwijdering uit het land met 70 procent, terwijl 25 procent hen naar een interneringscentrum zou sturen in afwachting van verwijdering, de andere 5 procent weet het niet.

Voor degenen die illegale immigratie als iets positiefs beschouwen, is de oplossing de regularisatie van degenen die hier al vele jaren zijn en plannen hebben voor de opvang van vluchtelingen.

Wat betreft de vluchtelingen die hun land ontvluchten, is 63 procent van mening dat de slechte Spaanse situatie hen belet om hen op te vangen.