Aanhoudingen doping sportscholen

11 juli 2015 Redactie 264

dopingIBIZA - De nationale politie heeft 22 mensen in Valencia, Ibiza en Barcelona gearresteerd voor de handel en distributie van dopingmiddelen in sportvoeding winkels en op sportscholen.

Tot de arrestanten behoren vooraanstaande bodybuilders en een verpleegster die zorgde voor het verstrekken van recepten voor de productie van de middelen, zo blijkt uit het persbericht van de politie.

Tijdens de operatie heeft de politie negen woningen doorzocht waar ze meer dan 500.000 doses van illegale medicijnen aantroffen, 32.000 euro aan contanten, een aantal verboden wapens (een stun gun, diverse messen en een handvol boksbeugels), alsmede documentatie met betrekking tot fraude en vervalste recepten.

Bovendien is overgegaan tot de arrestatie van 22 personen (16 in Valencia, 4 in Ibiza en 2 in Barcelona). Het merendeel van de producten is in het buitenland gekocht zonder tussenkomst van enige controle over het internet. De onderzochte producten werden online aangekocht in kleine batches om het risico op verlies van aanzienlijke hoeveelheden te voorkomen.

Het onderzoek begon in Ibiza na detectie van het optreden van een groep mensen die zich strafbaar maakten door anabolen te verkopen. Het eerste onderzoek leidde de agenten naar de provincie Valencia, waar de leveranciers van deze producten woonden.

Na het identificeren van de daders, bepaalde de politie de gehele organisatiestructuur en kwamen ze er achter hoe de distributie van de producten plaatsvond. Ook werd het magazijn ontdekt waar de meeste van de in beslag genomen goederen bewaard werden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door agenten van het ministerie van Consumentenzaken, Milieu en de Centrale udev Doping commissaris-generaal van de gerechtelijke politie, het Commissariat udev Ibiza, UDYCO van het Provinciaal Brigade van de gerechtelijke politie van Valencia, UDYCO Barcelona en  Operational Support Group van Central udev.