Aardbei seizoen begint

28 februari 2015 Redactie 246

aardbeienIBIZA - De zomerkoninkjes komen er weer aan. Weinig calorieën en stampvol met koolhydraten. Het is weer aardbeien tijd.

Vooral gewaardeerd om hun smaak en bovendien kondigen ze de komst van de lente aan. In Spanje is 80 procent van de aardbeienoogst van aardbeien die niet in de kas gekweekt worden in de periode tussen maart en mei. En als je nu de Mercat Nou de Vila bezoekt dan kan je zien dat de kramen vol liggen met deze lekkernij. En ze vliegen als warme broodjes over de toonbank want het lijkt er wel op of iedereen gek is op dit fruit.

De leveranciers laten weten: "De aardbeien beginnen te komen in december, maar die zijn van mindere kwaliteit zijn en duur, tussen de 12 en 15 euro per kilo. Nu zijn ze op hun best: grote, mooie aardbeien die minder dan de helft van de prijs kosten: € 5 per kilo".

Lekker om je aardbeien eens op een aparte manier te eten is de volgende:

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 800 gram verse aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 2,5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. In een grote kom suiker rustig door de aardbeien scheppen. 10 minuten op kamertemperatuur laten staan.
  2. In een kopje azijn en peper mengen. Over de aardbeien schenken en erdoor scheppen. Over vier (soep)kommen verdelen en serveren.