Acciona gaat bouwen in haven

03 november 2016 Redactie 244

havengebouwIBIZA - Op de plek van het oude havengebouw in Ibiza stad zal een nieuw gebouw komen met een uitgebreide mogelijkheid voor het publiek om vanaf het terras bovenop het gebouw de haven te overzien. De bouw is gegund aan Acciona.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
De APB heeft de opdracht voor de realisatie van het nieuwe havengebouw in Ibiza stad gegund aan Acciona Infraestructuras. De bestaande constructie, Es Martell, zal worden afgemaakt door deze onderneming. Als de bouw klaar is dan zal dit de voltooiing zijn van de verfraaiing en renovatie van het oude havengebied in de stad.
Direct na de sloop van het oude gebouw werd er door Corsan Corviam S.A. een betonconstructie gebouwd, maar dit bedrijf bleek geen voldoende kennis en capaciteit te hebben om het gebouw af te maken. Het contract werd teniet gedaan en het havenbedrijf ging op zoek naar een nieuwe aannemer.

Er ligt voor Acciona een budget klaar van 1,8 miljoen euro. Voor dat geld verwacht de opdrachtgever, het gemeentelijk havenbedrijf (APB) dat de werkzaamheden in zes maanden zullen zijn afgerond.

[/s2If]