Acht bestemmingen vanaf Ibiza

22 oktober 2014 Redactie 211

vertrekken-luchthavenIBIZA - De luchthaven van Ibiza zal de komende winter direct verbonden zijn met acht locaties, waarvan zes nationaal (Alicante, Barcelona, ​​Bilbao, Palma, Valencia en Madrid) en twee internationale (Londen en de Nederlandse stad Eindhoven). Dit maakte AENA vandaag bekend op haar website.

Vergeleken met vorig jaar is de verbinding naar Eindhoven, waar de luchtvaartmaatschappij Transavia een enkele keer op vliegt, nieuw, maar ook Bilbao is een nieuwe bestemming die wordt geëxploiteerd door Vueling. Het winterseizoen gaat het komende weekend officieel van start op de luchthaven van Ibiza.

De wethouder van Toerisme, Carmen Ferrer zei dat het winterseizoen vergelijkbaar zal zijn met dat van afgelopen jaar, maar dat de capaciteit iets groter is omdat de aanbieders iets grotere vliegtuigen zullen gaan gebruiken. Het aantal passagiers zal daarom waarschijnlijk iets omhoog gaan. Een vereiste is dan natuurlijk wel dat Transavia niet nog meer vluchten uit het programma schrapt.

De luchthaven van Palma komt er beter vanaf want de verwachte stijging van 7,6% van het totaal aantal zetels zal nagenoeg in zijn geheel door Mallorca worden opgeslokt. Daarmee scoren de Balearen nog wel boven het landelijk gemiddelde, waar in de winter een stijging verwacht wordt van 5,1%.

De luchtvaartmaatschappijen die deze winter Ibiza gaan bedienen zijn Ryanair (Madrid, Barcelona en Valencia), Air Europa, dat een rechtstreekse vlucht zal onderhouden naar Madrid. Daarnaast is het Air Nostrum wat vliegt op Madrid, Palma, Alicante en Valencia, terwijl Vueling zich weer inzet op Barcelona en Bilbao.