Adult only vakanties zijn in trek

22 augustus 2013 Redactie 252

gillend-kindOp vakantie, maar dan zonder gillende kinderen in het zwembad of een lawaaierig animatieteam tijdens het eten. Hotels waar kinderen niet welkom zijn, zijn een schot in de roos.

Vooral kinderloze koppels en babyboomers kiezen steeds vaker voor een vakantie zonder kinderen in de buurt. Reisorganisatie TUI Nederland (met bekende merken als Arke, Kras.nl en Holland International) spreekt van een ,,absoluut toenemende" vraag, zonder overigens cijfers te noemen. Ook concurrent Thomas Cook bevestigt de trend. In Nederland bieden behalve TUI vrijwel alle bekende touroperators kinderloze vakanties aan. Volgens Neckermann 'niet omdat ze kinderen niet leuk vinden, maar omdat ze tegemoet willen komen aan de wensen van volwassen vakantiegangers die in alle comfort van hun welverdiende rust willen genieten.' De hotels zijn vooral in Kreta, de Caraïben en Turkije te vinden. Ook bij onze Zuiderburen is de formule inmiddels een succes. De Belgische touroperator Jetair zag het aantal 'adult only' boekingen deze zomer met bijna de helft toenemen ten opzichte van vorig jaar.

Het wachten is nu op luchtvaartmaatschappijen die kinderloze vluchten aanbieden. Wat moet dat heerlijk zijn om zonder gejengel, gekrijs en gegil naar Ibiza te vliegen...