Adverteren op Ibizavandaag

15 juni 2016 Redactie 275

jacht_nieuwe_havenSAN RAFAEL - Iedereen die zijn doelgroep op een unieke en goedkope manier wil bereiken zou een advertentie op onze website moeten overwegen. De grootste Nederlandstalige website over Ibiza.

Met Ibizavandaag bereik je in het hoogseizoen bijna 7.000 mensen alleen op onze website, maar daar houdt het niet op want ook op de sociale media sites zijn wij natuurlijk te vinden. We hebben een eigen Youtube kanaal, Twitter en uiteraard zijn we ook op Facebook vertegenwoordigd. Onze Facebook pagina telt inmiddels meer dan 9.000 likes en we verwachten met de huidige groei van gemiddeld 120 likes per week dan ook zeer binnenkort de magische 10.000 te halen. En er is meer, want Ibizavandaag is ook eigenaar van de grootste groep op Facebook over Ibiza, genaamd Nederlanders op Ibiza. Deze groep telt momenteel net geen 7.000 leden. Mogelijkheden te over dus om je doelgroep te bereiken. Of ze nu in Nederland zitten, op Ibiza of waar dan ook.

Hieronder tref je alle informatie aan over adverteren op onze websites. En hadden we al gezegd dat je advertentie nooit door een adblocker geblokkeerd kan worden?

Adverteren op Ibizavandaag.

Over Ibizavandaag.

Met een advertentie op Ibizavandaag bereik je een specifieke doelgroep. Ibizavandaag is een initiatief van een Nederlands bedrijf, 1XL webconcepts. Dit bedrijf ontwikkelt, beheert en bedenkt websites op veel vlakken. 1XL is eigenaar van zo’n 400 verschillende websites in diverse branches. De laatste vijf jaar heeft een deel van het bedrijf zich gespecialiseerd in Ibiza en daaruit zijn een aantal websites gekomen zoals www.ibizaweer.nl, www.ibizavandaag.nl en ibizaphotobase.com. Ibizavandaag.nl is gestart in juni 2012. Voor deze drie websites is een redactie werkzaam op het eiland, samen met een vaste fotograaf. Alle inhoud wordt door de redactie zelf geschreven en ook recensies en dergelijke worden in eigen beheer geschreven en gepubliceerd. 24 uur per dag en 7 dagen per week zitten wij boven op het nieuws op Ibiza. En allemaal in het Nederlands.
De onderdelen van Ibizavandaag zijn:
www.ibizavandaag.nl (dagelijks nieuws over Ibiza, rechtstreeks van het eiland in het Nederlands)
www.ibizamapa.com (Digitale en papieren wegenkaarten van Ibiza)
www.ibiza-luchthaven.nl (Realtime vluchtinformatie luchthaven Ibiza)

www.facebook.com/ibizavandaag (rss push van alle nieuwsberichten van ibizavandaag.nl)
www.facebook.com/nederlanders.ibiza (een Facebook groep waarin Nederlanders met interesse voor Ibiza informatie delen)

De voordelen van adverteren op Ibizavandaag:

Je bereikt direct je doelgroep
Lage tarieven
Adblock programma’s werken niet
Je adverteert direct bij de bron
Flexibele mogelijkheden

De techniek.

Ibizavandaag is gebaseerd op WordPress, met eigengemaakte aanpassingen. De website wordt gehost op een eigen server van 1XL webconcepts en zodra de bezoekersaantallen dit vereisen zal het domein op een eigen dedicated server gehost worden om een maximale laadsnelheid te garanderen. De gebruikte server heeft een uptijd van 98,4%.

Onze lezers.

De lezers van Ibizavandaag zijn voor 98% Nederlandstaligen. Het aantal bezoekers van Ibizavandaag.nl verschilt in de zomer ten opzichte van de winter. In de wintermaanden ligt het bezoekersaantal rond de 5.500 unieke bezoekers per dag (gemeten met Google Analytics) voor wat betreft Ibizavandaag.nl. Vanaf de lente groeit het aantal bezoekers naar zo’n 7.500 per dag. Tegen de zomer aan is het aantal unieke bezoekers van www.ibizavandaag.nl inmiddels gegroeid tot ver over de 6.500 en we verwachten voor het seizoen 2016 een grotere groei.
Onze lezers zijn zowel mannen als vrouwen in de leeftijd tussen de 21 en 65 jaar. De grootste groepen zijn tussen de 21- en 26 en tussen de 30 en 45 jaar oud. In de wintermaanden komen de bezoekers voor 50% vanaf Ibiza en de rest uit Nederland en België en in de zomermaanden komt zo’n 80% van onze bezoekers daar vandaan.

De onderstaande tekst is alleen leesbaar als je bent ingelogd op onze website. Nog geen lid?Registreer dan hier (gratis).

Advertentie mogelijkheden

Op de afbeelding hieronder zie je de plaatsen op onze pagina waar je kunt adverteren. De tarieven voor de advertenties staan onder de afbeelding.

bannerplaatsen-ibizavandaag

A. Banner 270×80 pixels aan rechterzijde website, tussenkolom

Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders rechts op onze website hebben als afmeting 270 x 80 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 175.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

B. Banner 270×270 pixels aan de rechterzijde website, tussenkolom

Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders rechts op onze website hebben als afmeting 270 x 270 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 295.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

C. Banner 125×125 pixels aan de rechterzijde website, tussenkolom

Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders rechts op onze website hebben als afmeting 125 x 125 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 195.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

D. Banner 270×80 pixels aan rechterzijde website, rechtse kolom
Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders helemaal rechts op onze website hebben als afmeting 270 x 80 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 210.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

E. Banner 270×270 pixels aan de rechterzijde website, rechtse kolom

Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders uiterst rechts op onze website hebben als afmeting 270 x 270 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 395.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

F. Banner 125×125 pixels aan de rechterzijde website, rechtse kolom

Deze banner staat op basis van roulatie met andere adverteerders uiterst rechts op onze website hebben als afmeting 125 x 125 pixels. Deze banners zijn op élke pagina binnen de website zichtbaar voor de bezoeker. De prijs voor deze banner bedraagt € 210.- per drie maanden. Bij afname van een jaar geven wij 10% korting op de totaalprijs.

Flash cover advertentie

Een flash cover advertentie verschijnt als een bezoeker onze website bezoekt. Zowel met een desktop als met een mobiel apparaat. Deze advertentie staat op het gehele scherm en dient door de gebruiker weggeklikt te worden. De maximale afmeting is afhankelijk van de grootte van het scherm van de bezoeker en wordt door onze software hierop aangepast. De prijs voor een FlashCover advertentie bedraagt € 450.- per maand.

Redactionele advertentie

Er zijn twee mogelijkheden om redactioneel te adverteren bij Ibizavandaag. De eerste mogelijkheid is door zelf content aan te leveren. Je krijgt de beschikking over ruimte voor maximaal 1000 woorden en 5 foto’s in het artikel. De tweede mogelijkheid is dat wij een artikel schrijven en je zelf de foto's aanlevert van je bedrijf. De kosten voor het schrijven van een artikel bedragen € 215.-
De kosten voor het plaatsen van een redactioneel artikel bedragen € 90.- per plaatsing. Het artikel heeft een hoge nieuwswaarde omdat het tussen de reguliere nieuwsberichten komt.
Extra bijkomend voordeel van deze adverteermethode is dat de aangeboden tekst voor altijd beschikbaar blijft binnen onze website en in google. Ibizavandaag.nl scoort van alle Ibiza gerelateerde websites in het Nederlands het allerhoogst en laat de concurrentie op dat gebied ver achter zich. SEO is een specialiteit van 1XL.

 

Aanleverspecificaties

Je kunt zelf banners aanleveren, in .jpg, .eps of png formaat. Geanimeerde banners zijn niet toegestaan. Mocht het je niet lukken om zelf een banner te maken, dan kan onze eigen grafische afdeling er één voor je maken in Nederland tegen een tarief van € 55.-

Betaling

Je ontvangt van ons een factuur uit Nederland vóór plaatsing van de banner. De betaling dient te worden gedaan vóór plaatsing van de banner(s). Hiervoor krijg je van ons een betaallink gemaild. Overmaken per bank kan natuurlijk ook. De duur van de banner gaat in op moment van plaatsing. Korte tijd voordat je afsluittermijn verloopt, nemen wij contact met je op om te kijken of je de banner wilt verlengen, aanpassen of verwijderen. Je banner wordt dus niet automatisch verlengd.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% b.t.w. Je wordt gefactureerd uit Nederland. Voor bedrijven uit het buitenland bestaat de mogelijkheid om in 0 tarief te factureren. Wij verstrekken geen bureaukortingen.

Geïnterresseerd?
Ben je na dit alles gelezen te hebben geïnteresseerd? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Je kunt ons bereiken per e-mail: [email protected].