Afsluiting Cala Salada

17 mei 2016 Redactie 236

imageSAN ANTONIO. - De gemeente San Antonio heeft de beslissing genomen om de toegangsweg naar Cala Salada te blokkeren voor alle verkeer.

Wanneer in de periode tussen 1 juni en 30 septermber het 60 plekken tellende parkeerterrein van Cala Salada vol is, dan wordt de toegangsweg naar het strand volledig afgesloten voor het komende verkeer. Wanneer de afsluiting van kracht is zullen er twee 24 persoonsbussen worden ingezet die de strandgasten ieder kwartier vervoeren van en naar het nabijgelegen Can Coix. Op deze plek is er voldoende ruimte voor auto's. Een ritje met de bus kost 2,50 voor een enkeltje en 4 euro voor een retourtje. Kinderen onder de twaalf jaar rijden gratis mee.

San Antonio bijt het spits af van een lange reeks met verkeersmaatregelen die de komende zomer gelanceerd zullen worden om te voorkomen dat er een verkeersinfarct ontstaat op het eiland en er straks drama's zullen ontstaan als de hulpdiensten in het geval van calamiteiten de stranden niet kunnen bereiken bijvoorbeeld.

verschillende gemeentes zullen een soortgelijke maatregel van kracht laten gaan. Zo zullen de komende zomer ook de stranden Benirràs, Ses Salinasen en Es Cavallet worden afgesloten voor het verkeer als het te druk wordt.