Agenda voor de maand mei

04 mei 2019 Redactie 1061
Agenda voor de maand mei

Er is weer een nieuwe maand begonnen, dat betekend dus weer een klein overzicht van wat er deze maand te doen is buiten de gebruikelijke standaard dingen. De maand staan er veel verschillende evenementen op de agenda, er zal voor iedereen wel iets tussen zitten.

Hippiemark ook bij Benirras
Het strand van Benirras staat bekend als de plek waar de hippies samenkomen om 's avonds op de maat van de bongo drums te dansen. Vanaf begin mei wordt dit aangevuld met de komst van de hippiemarkt aan het strand, die op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvindt. Voor de volledige Boheemse ervaring, ga dan naar deze dagen om een mooi cadeau te krijgen voor jezelf of voor wie je iets speciaals wilt vinden.

Botenshow
De bootliefhebbers van Smart Charter Ibiza weten hoe ze een goede show moeten organiseren en met een steeds groter wordende vloot, organiseert het bedrijf zijn eigen bootshow-evenement. Het vind plaats overdag voor klanten op zee om zich te verwonderen over de schoonheden die je zult meenemen op een van de uitstekende chartertochten. Met muziek, drank en snacks is er geen excuus om niet naar dit uitstekende evenement in de jachthaven van Ibiza-stad te gaan. Dit zal op 3 mei plaatsvinden.

Rosario Flores in concert
De met een Latin Grammy bekroonde zangeres Rosario Flores landt in Santa Eulalia. Rosario brengt fantastische energie in haar optredens. Verwacht een breed muzikaal aanbod van meerdere genres, waaronder pop, rock en flamenco. Op 4 mei is zij te bewonderen.

Touch down in San Antonio
Sporters komen samen voor deze serie rugbytoernooien op het strand. San Antonio is de plek waar teams hun uithoudingsvermogen aan zee testen. Ga en juich voor je favoriet als ze hun poging doen om te scoren en maak je klaar als ze strijden voor de kampioenstitel. Een populair evenement dat een sportieve sociale gebeurtenis in de zon is. De teams toejuichen kan je doen op 5 mei.

Lokale mode op de catwalk
Als je zelf niet op de catwalk kunt lopen, maar wel graag degenen ziet die dat wel doen, ga dan naar de Adlib Moda modeshow, waar je de crème de la crème van het White Isle-ontwerp te zien krijgt. Nu in zijn 46ste jaar, is het evenement een belangrijk evenement op de modekalender met een showcase van een aantal opvallende stukken, allemaal gemaakt door lokale topontwerpers. Fashionista's, laat je inspireren door een aantal serieus stijlvolle kledingstukken die op dit uitstekende evenement te zien zijn. De modeshow zal van 2 tot 5 mei zijn.

Harley parade
Leren- en denimgeklede rockers en bikers komen naar Ibiza voor de jaarlijkse roadtrip die de HRH Road Trip is. Bekijk de Harley parade op de zeedijk van San Antonio overdag en 's nachts met een aantal geweldige live bands. Onvervalste rock en unplugged sounds staan op het sonische menu en zorgen ervoor dat je gegarandeerd de beste gitaarspel kan horen. Dit evenement is van 7 tot 12 mei.

Ibiza-stad gaat middeleeuws
Als het mei is, dan moet het wel de langlopende en zeer populaire middeleeuwse kermis van Ibiza-stad zijn. Terug naar een tijd van ridders, prinsessen, jongleurs en narren en een draak, kun je Game of Thrones bijna opnieuw beleven. Knutsel en eetkraampjes zijn aanwezig om je te vermaken, samen met een roofvogelshow en alles wat middeleeuws is. Een topdagje uit voor het hele gezin. Van 9 tot 12 mei te bewonderen.

Caribische lekkernijen
Het Caribische muziekevenement dat het Ibiza Soca Festival is, keert voor het derde jaar terug. Van deze snelle Trinidad en Tobago beats kunnen worden genoten op verschillende locaties, waaronder Eden, Es Paradis en O Beach. Een cavalcade van 's werelds beste soca-artiesten en dj's komen met elk feestje dat gegarandeerd voldoet aan die zomermiddagshake en dansprikkels. Het festival duurt van 9 tot 13 mei.

Barruguet Theatre Festival
Het Barruguet Theatre Festival, dat sinds de eerste editie verdubbeld is, is een genot en laat de kinderen kennismaken met de podiumkunsten via theater, poppenspel, dans, muziek en goede oude circus clowns. Kinderen zijn niet het enige publiek, er is ook entertainment voor volwassenen. Ook in het reguliere gratis straattheater worden een aantal voorstellingen gegeven. Je moet dus echt een kijkje nemen van 22 tot 26 mei.