Airbnb propvol illegale accommodaties

08 december 2016 Redactie 282

airbnbIBIZA - De verhuur bemiddelaar Airbnb staat propvol met accommodaties die illegaal aan toeristen verhuurd worden op Ibiza. In totaal worden er 5.223 accommodaties aangeboden via deze website.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Airbnb is een gewilde website voor accommodatie eigenaren die willen verhuren. In totaal worden er op Ibiza 5.223 appartementen en huizen aangeboden voor toeristen op het eiland Ibiza. Volgens een rapport van het Amerikaanse bedrijf Airdna blijkt uit de data-analyse dat van deze 5.223 advertenties er 1.542 woningen worden aangeboden, 2.323 blijken een apparatement te zijn en de resterende 1.358 zijn andere soorten van onroerend goed.

Bij de data analyse die werd gedaan in de maand augustus en alleen via dit platform werd een bezettingsgraad gerealiseerd van 97 procent in die maand. In de maand juli was 90% van alle accommodaties die via Airbnb werden aangeboden bezet en in juni en september betrof dit 83% van het aanbod. In het voorjaar noteerde de maand mei een percentage van 74% en het najaar scoorde ietsje slechter met 69%.

Het bureau dat Airbnb analyseerde bekeek ook de bezettingsgraad afhankelijk van de grootte en het aantal kamers die worden verhuurd. Appartementen met één kamer behaalden 88% en appartementen met twee of meer slaapkamers haalden 85%. De aangeboden villa's scoorden het beste met een percentage van 92% de afgelopen zomer.

Van het aangeboden aantal van 5.223 blijkt er echter slechts zo'n 18% in het bezit te zijn van een geldige vergunning. Voor de appartementen scoren hierin slecht want appartementen mogen door particuliere eigenaren niet als toeristische accommodatie worden verhuurd. En ieder jaar kondigt de overheid extra maatregelen aan om de illegale verhuur tegen te gaan, zoals speciale software en meer inspecteurs. Kennelijk slaan de software en de inspecteurs de website Airbnb dan over...

[caption id="attachment_26819" align="alignnone" width="800"]aanbod-airbnb Het aanbod van accommodaties via Airbnb op Ibiza in beeld gebracht.[/caption]

[/s2If]