Ajax de grote winnaar van een heerlijke wedstrijd tegen Barça

27 november 2013 Redactie 217

ajax-barcaIn de Amsterdam Arena heeft Ajax in de voorronde van het champions league eindtoernooi een klein wondertje verricht door Barcelona te verslaan. De thuiswedstrijd werd beslecht in 2-1 voor de Amsterdammers.

Met deze winst zijn de godenzonen een stapje dichterbij het eindtoernooi. Als er over twee weken ook nog eens van AC Milan gewonnen wordt dan plaatsen ze zich voor de eindronde. Lukt dat niet, dan is er een plek in de Europa League. Een ontketend Ajax verraste Barcelona voor rust (2-0), maar kwam in de problemen toen Joël Veltman een blunder van Ricardo van Rhijn wilde herstellen met een foute tackel. Hij kreeg daarvoor rood en een strafschop tegen, die Xavi benutte (2-1). De beelden toonden overigens later aan dat dit net buiten de zestien meter lijn gebuerde. Ajax wankelde met een man minder, maar hield stand, al was het soms met kunst- en vliegwerk.

Natuurlijk miste Barcelona met Lionel Messi, Jordi Alba, Daniel Alves, Alexis Sanchez en Victor Valdes enkele belangrijke pionnen. Maar toch had trainer Gerardo Martino de beschikking over een alleraardigst elftal, met sterren als Neymar, Xavi, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Gerard Pique en Carles Puyol.

De andere twee teams uit dezelfde groep kwamen gisteravond ook in actie. Met een overwinning op Celtic in Glasgow heeft AC Milan dinsdagavond zijn kansen op overwintering in de Champions League levend gehouden. De Italianen zegevierden met 3-0 op Celtic Park. Milan strijdt 11 december voor een plaats in de achtste finales met Ajax.

Het feestje in de Arena kreeg nog een zwart randje omdat een bij een doelpunt juichende Ajax supporter zijn evenwicht verloor en enkele meters lager met zijn hoofd tegen het beton stortte. De man is met zwaar hoofdletsel afgevoerd.

De beelden hieronder tonen hoe het slachtoffer werd afgevoerd:
[embedplusvideo height="360" width="640" editlink="http://bit.ly/1ezpz1n" standard="http://www.youtube.com/v/DbQZSSsZHXY?fs=1" vars="ytid=DbQZSSsZHXY&width=640&height=360&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=" id="ep5912" /]