Alcohollimiet bij all-inclusive hotels

21 februari 2020 Redactie 1143
Alcohollimiet bij all-inclusive hotels

De Association of British Travel Agents heeft de regering van de Balearen opgeroepen om af te zien van zijn nieuwe regelgeving die de traditionele all-inclusive-vakanties effectief verbiedt.

De controversiële nieuwe regelgeving die de Balearenregering uitroept om de regio tot 'pionier in Europa' te maken, stelt dat een maximum aantal dranken dat in een hotel kan worden opgenomen op zes per dag, drie die tijdens de lunch en drie tijdens het diner. De maatregel wordt genoemd als een poging om dronkenschap in de hand te houden in het zogenaamde 'toerisme van excessen'. Dit betekent een einde aan de zelfbedieningsalcohol die typisch is voor all-inclusive hotelrestaurants, en ook een einde aan de open bars.

Degenen die tegen het verbod zijn, zijn bang dat de beperkingen van de Balearen het risico lopen om zaken te verliezen aan meer liberale bestemmingen, waarbij degenen die op zoek zijn naar het all-inclusive tarief gewoon de Balearen van hun lijst met vakantie-opties halen.

De Ibiza en Formentera vereniging van hoteliers hebben zich al uitgesproken tegen de nieuwe regelgeving, hoewel sommige kleine lokale bedrijven de verhuizing kunnen verwelkomen, zoals in gebieden als Cala Llonga waar alle hotels all inclusive zijn, de lokale handelaars hebben hard moeten werken om de gasten aan te moedigen de hotels te verlaten en wat zaken te doen in het lokale gebied.

De overgrote meerderheid van de vakantiegangers die all-inclusive zijn, zijn echtparen en gezinnen, dus het is moeilijk in te zien hoe het opleggen van strenge regels voor dit soort regelingen het probleem van asociaal gedrag in het vakantieoord zal oplossen. We willen de Balearen aanmoedigen om dit te heroverwegen.