Alpacaboerderij

06 april 2023 Redactie 312
Alpacaboerderij

 

Altijd al een keer willen knuffelen met schattige alpaca's? In Ibiza is dat mogelijk op de alpacaboerderij Es Currals.

Alpaca's zijn schattige zoogdieren, oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en familie van de kamelen. De dieren staan bekend om hun zachte karakter en houden er van om geaaid te worden. Daarom is deze alpacaboerderij super leuk om een keertje te bezoeken.

De eigenaren van de boerderij zijn een koppel uit België, Bart en San. Het koppel opende de allereerste alpacaboerderij op Ibiza in 2019. De passie die de eigenaren hebben voor alpaca’s is in alles terug te zien. Met veel liefde worden de alpaca's verzorgd en de gezondheid van de diertjes is voor de eigenaren het aller belangerijkst. Op de boerderij wordt er ook met de wol van de alpaca's kleding gemaakt op een traditioneel houten weefgetouw.

Je kan een rondleiding volgen waar van alles wordt verteld over de alpaca’s en waar je de dieren kan voeren. Je kan zelfs een yoga sessie volgen tussen de alpaca’s. Es Currals is een super leuk uitje voor jong en oud, zeker een aanrader als je op Ibiza bent. 

Of je nou wil komen knuffelen of een yoga sessie wilt volgen tussen de alpaca’s, het is allemaal mogelijk. Als je deze unieke plek wilt bezoeken, kan je reserveren via hun website: alpacasibiza – Welkom

 

lekkerboats side Lekkerboats Corendon