Amerikaanse interesse in Pacha

12 augustus 2016 Redactie 251

[caption id="attachment_19609" align="alignleft" width="300"]pacha-uitbreiding Foto: pachaibiza.com[/caption]

IBIZA - Het oerspaanse Pacha komt mogelijk in handen van een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Bloomberg zou op de hoogte zijn van onderhandelingen tussen Pacha en Trilantic Capital Partners. Met een eventuele overname van het merk met de kersen zou een bedrag gemoeid gaan van enkele honderden miljoenen euro's, mogelijk zelf een miljard.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Pacha Ibiza is een van de meest gerenommeerde clubs over de hele wereld. De geschiedenis van Pacha dateert uit 1966 met de start van de carrière van de stichter Ricardo Urgell, die in 1967 in het noord Spaanse Sitges de eerste vestiging opende. In 1973 volgde de vestiging op Ibiza en daar werd ook het hoofdkantoor gevestigd van de club die in de jaren '80 enorm expandeerde met vele franchise zaken in binnen- en buitenland

Momenteel heeft Pacha tien nachtclubs en verschillende andere bedrijven zoals negen boetieks, vier restaurants, twee hotels, een platenlabel, evenementen en festivals en ga zo maar door. Vorig jaar werd het boekjaar afgesloten met een omzet van € 78.000.000.- en dat resulteerde in € 11.000.000.- nettowinst.

Trilantic, opgericht vijf voormalige werknemers van Lehman Brothers in 2009 beheert een kapitaal van ongeveer 6.000 miljoen dollar. Het bedrijf is druk met onderzoeken en adviseurs om te zien wat de mogelijkheden zijn voor deze grote overname.

Pacha staat wel vaker in de belangstelling van potentiële partners de afgelopen jaren, maar heeft tot nog toe gezegd dat het bedrijf niet te koop is. "Het is een vertrouwd bedrijf en willen niet aan het business model sleutelen," zei business development director, Marco Frisina, onlangs. Maar hij heeft ook gezegd om open te staan voor partners die meer gericht zijn op de behoefte concepten te behouden.

pacha-6
[/s2If]