Automatische toegang naar de haven van Ibiza en Dalt Vila

14 februari 2017 Lisa 246
Automatische toegang naar de haven van Ibiza en Dalt Vila

Er zullen twee nieuwe geautomatiseerde controlepunten worden geplaatst voor de toegang van auto's. Een komt er bij de haven in de richting van de historische wijken en de ander aan de voorzijde van Dalt Vila.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het bedrijf wat verantwoordelijk is voor de controlesystemen is bezig met de ontwikkeling van een programma waarbij het mogelijk is door middel van een camera het kenteken van de auto te lezen. Als deze is gelezen wordt automatische de toegang mogelijk gemaakt. Het bedrijf geeft aan nog een half jaar nodig te hebben voor de volledige optimalisering van het systeem.

De systemen zijn voorzien van twee filters voor het verkeer. De eerste zal zijn op de hoek bij de weg die loopt van Bartomeu Ramon i Tur tot aan Bartomeu Vincente Ramon, en zal toegang geven aan 450 voertuigen richting de historische wijken. Op de weg bij Comte de Rossello tot aan Pere Sala zal de tweede filter komen, die toegang moet gaan bieden aan 250 auto's naar Dalt Vila.

Na de slechte ervaring met hydraulische bolders, is gekozen voor elektromechanische bolders, zo verteld de burgemeester. De hydraulische bolders worden aangedreven met een schroef, wat ze betrouwbaarder maakt. Bij storingen wordt dit element niet aangetast, wat eventuele hinder bij de doorgang zal minderen. De gemeenteraad heeft laten weten dat ze hopen de controlesystemen te kunnen gaan inzetten vanaf halverwege zomer in 2018.

[/s2If]