Autoramen vliegen je om de oren

10 juni 2015 Redactie 237

ruitje-tikIBIZA - Het is weer de tijd van het jaar. Er worden bijna meer autoramen ingeslagen op Ibiza dan er golven omslaan aan de kust. En je kunt er zeer eenvoudig iets tegen doen.

Als je een auto huurt op Ibiza, dan zijn een aantal zaken uitgesloten van de verzekering. Kapotte banden, koppelingsplaten en inbraakschade. Dit wordt dan ingehouden van je borg en uiteindelijk wordt je vakantie dan nog een flink stuk duurder dan verwacht. En dat natuurlijk alleen als er niets uit je auto is gehaald, want anders is de schadepost nog een stuk groter. Het gedoe krijg je op de koop toe van de criminelen want je moet langs de garage om de auto om te ruilen, of om er een nieuwe ruit in te laten zetten.

De oplossing blijkt simpeler dan verwacht en het is niet voor niets dat Ibizavandaag autoverhuur met relatief weinig ruitschades te maken heeft. Kleine criminelen zijn op zoek naar een mazzeltje zoals een digitale fotocamera, een portemonnee met wat kleingeld of een tablet of smartphone. Allemaal zaken die je makkelijk mee kunt nemen als je de auto verlaat en zeker als je een dag naar het strand gaat. Want juist op de parkeerplaatsen bij de stranden is het schering en inslag. Er worden zo'n 20 tot 30 autoruiten vernield iedere dag op Ibiza.

Als je een auto huurt, zorg er dan voor dat je helemaal niets achterlaat in je huurauto. Maar dan ook echt niets. Vervolgens neem je de sleutel mee als je de auto verlaat, maar je sluit de auto niet af. Want de criminelen redeneren dat er in afgesloten auto's iets te halen valt. Bovendien mogen ze in jouw auto best even rondneuzen als er niets in ligt, toch? Deze methode voorkomt je een deuk in je vakantiebudget, het doen van aangifte en wachttijd bij de garage.

Op de foto de ingeslagen ruit van een huurauto van een Nederlandse vakantieganger vanmiddag bij Salinas. Bespaar je de ellende!

ruit-ingeslagen-salinas