Backpacken op Ibiza

05 februari 2019 Redactie 1035
Backpacken op Ibiza

Is jouw passie om de wereld rond te reizen met een rugzak? Dan zal je in dit artikel ontdekken dat je Ibiza ook op een budget manier kan beleven. Er zijn genoeg plekken en activiteiten die je kunt bezoeken zonder je bestolen te voelen.

Ibiza is helemaal geen populaire bestemming onder de backpackers, iedereen denkt dat je voor je vakantie op Ibiza het hele jaar gespaard moet hebben. Alle mensen die dat denken hebben het mis, ja Ibiza heeft zo zijn dure kanten, maar dat heeft ieder land. De waarheid is dat Ibiza één van de meest veelzijdige bestemmingen is ter wereld, je vind allerlei soorten mensen die allemaal met elkaar in harmonie leven op het eiland. Als je als backpacker rondreis let je natuurlijk op elk dubbeltje dat je hebt. Je houd je budget zo klein mogelijk, om zoveel mogelijk te kunnen zien. In dit geval is het beste wat je kunt doen om geld te besparen door te verblijven in een hostel, er zijn meerdere hostels goede hostels te vinden over het eiland. Op die manier kan je ook gelijk geld besparen op je eten, bij de meeste hostels is er een gemeenschappelijke keuken aanwezig en kan jij je eigen eten maken. Door het verblijf in een hostel heb je ook de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, dit kan een start zijn van je avontuur op Ibiza!

Het belangrijkste om te weten is hoe je rondgaat over het eiland, de goedkoopste manier is met de bus. De bus is te vinden op het vliegveld en gaat bijna het gehele eiland rond. ’S Avonds is echt een disco bus die langs alle clubs gaat en overdag zijn er bussen die naar de meeste bekende stranden rijden. Je kan ook een fiets of een scooter huren, maar pas op er zijn niet veel fietspaden op het eilanden, dus je moet voorzichtig zijn. Een andere keuze zou zijn om een auto te huren, dit is natuurlijk het gemakkelijkst dan ben je vrij om te gaan waar je maar wilt. Dit kost alleen wel wat, ben je met een groep, of heb je mensen in jouw hostel ontmoet deel dan de kosten van de auto en de benzine.

Er zijn ook een heleboel gratis activiteiten te doen op Ibiza. Je kan Ibiza niet verlaten zonder naar de witte dorpen Santa Gertrudis of San Carlos te zijn geweest. De ene ligt in het midden van het eiland, waar je een levendige vibe en veel barren en terrassen kunt vinden. San Carlos is te vinden aan de relaxte kant van Ibiza, hier vind de wildste stranden en de Las Dalias markt. Wandelen rond de starten van Ibiza stad en Dalt Vila kan je ook niet overslaan, dit is het meest karakteristieke deel van het eiland, waar je een kijkje kan nemen in het verleden van het eiland. Ook een bezoekje aan het Archeologische museum en de Necropolis van Puig des Molins en als je van kunst houd het Museum voor moderne kunst zijn niet te missen. Reis met de bus naar de beroemde stranden, waar je kristalhelder water zult vinden. Elke van de favorieten zijn Cala d’Hort, Cala Conta, Cala Gracio en Cala Bassa. In het hoogseizoen is het hier wel druk, maar nogsteeds prachtig. Er zijn dus genoeg manieren om op een goedkope manier van Ibiza te genieten. Je moet alleen wel rekening houden met het hoogseizoen, dan schieten de prijzen de lucht in. De prijzen zijn hoger tijdens de maanden juni, juli en augustus. Er is mooi weer vanaf april tot eind oktober. Profiteer dus van het laagseizoen, zodat je hier ook weer geld op bespaard.