Barça zonder sterspelers naar Amsterdam

24 november 2013 Redactie 278

fc-barcelonaFC Barcelona laat veel spelers achter in de Catalaanse hoofdstad Barcelona als het volgende week op bezoek komt in Amsterdam voor het Champions League-duel met Ajax. Dani Alves is het nieuwste lid van de inmiddels overvolle ziekenboeg van de Catalanen.

Dani Alves raakte tijdens het oefenduel met Chili geblesseerd en scheurde een spiertje in zijn rechterbeen. Hierdoor zal hij tenminste zeven, maar naar verwachting zelfs tien dagen niet beschikbaar zijn voor zijn team. De wedstrijd van komende dinsdag tegen Ajax komt te vroeg voor de Braziliaan.

Het is de zoveelste afwezige in de lange lijst met blessuregevallen bij Barcelona. Lionel Messi en Victor Valdes zijn voor lange tijd geblesseerd en Alexis Sanchez is geschorst. Daarnaast is het nog maar zeer de vraag of Gerard Piqué, Xavi, Cesc Fabregas en Christian Tello in actie kunnen komen.

Toch is de opgaaf zwaar voor de mannen van de Boer in de arena dinsdag, gezien het feit dat Barcelona met gemak van Granada won dit weekend. (4-0)