Bedrag van 8,5 miljoen pond geclaimd tegen de familie Linekers

21 januari 2020 Redactie 3057
Bedrag van 8,5 miljoen pond geclaimd tegen de familie Linekers

Een voormalige Premier League-voetballer die verlamd raakte na een duik in een zwembad bij de Ibiza Beach Club van Gary Lineker's familie wordt nu aangeklaagd voor 8,5 miljoen pond.

Voormalig Birmingham City verdediger Jonathan 'Joey' Hutchinson was op vakantie met een vriend in juni 2016 toen hij zijn nek brak tijdens het feesten in de Ocean Beach Club - opgezet door Gary's broer Wayne Lineker. De heer Hutchinson werd ontdekt door andere gasten 'drijvend in het zwembad' op het resort - dat sindsdien is omgedoopt tot O Beach Ibiza. Hij werd door zijn korte broek uit het water gehaald voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De 37-jarige man lijdt nu aan 'verminderd vermogen om zijn schouders, ellebogen, polsen en anders totale verlamming van zijn lichaam te bewegen'.

De heer Hutchinson, die in 2002 voor de Blues in de Premier League en later voor Darlington speelde, wil nu 8,5 miljoen pond schadevergoeding, en beweert dat het incident voorkomen had kunnen worden als er gemakkelijk zichtbare tekenen waren geweest die waarschuwen dat het duiken werd verboden.

Hij klaagt het bedrijf aan dat eigenaar is van de club, Ice Mountain Ibiza SL en de Spaanse verzekeraars van het bedrijf, die beide de aansprakelijkheid voor het ongeluk ontkennen. De Ocean Beach Club is de oprichting van Wayne Lineker, een gevierde eigenaar van een nachtplaats in Zuid-Spanje en Ibiza. Zijn zoon Duane is de neef van Gary. Hij is directeur en partner van Ice Mountain Ibiza SL.

De zaak van de heer Hutchinson bereikte het Hooggerechtshof van Londen deze week in een conflict in de aanloop naar het proces, omdat de advocaten betoogden of het in het Verenigd Koninkrijk of in Spanje moest doorgaan. De zwembadtragedie vond plaats in de nacht nadat de heer Hutchinson en zijn partner op 2 juni 2016 Ibiza binnenkwamen, en nadat het paar genoot van een 'ontspannen lunch' in de buurt van het strand van Bora Bora op het eiland. Toen ze terugkwamen in de hoofdstad van het eiland, San Antonio, werden de twee vrienden benaderd door vertegenwoordigers van de Ocean Beach Club van wie ze toegangskaarten kochten, zo beweren zijn advocaten.

Ice Mountain Ibiza ontkent de aansprakelijkheid, en zegt ook dat de Engelse rechtbanken niet bevoegd zijn om de volledige zaak te berechten. Zowel hij als zijn metgezel hadden overdag gedronken, verklaarde Miss Crowther voor het gerecht documenten, toe te voegen: "ze dronken Corona-bier uit flessen en hadden elk ongeveer vier gedronken. M. Hutchinson kon niet precies herinneren wat er door zijn verwondingen gebeurde, maar zijn vriend was op de dag na het ongeval teruggekomen op de toevlucht, en had verzocht om beelden van het incident te zien," de advocaat zei.

Hij werd op de hoogte gebracht van het feit dat er camerabeelden waren, maar dat hij die niet mocht zien. De club heeft sindsdien de vertegenwoordigers van M. Hutchinson's meegedeeld dat het zijn beelden die op 3 juni 2016 worden genomen heeft vernietigd. Zijn juridische team beweert nu dat het zwembad onvoldoende werd bewaakt en dat het ontbreekt aan voldoende waarschuwingsborden die het duiken beperken.  Ze stellen ook dat elke claim die de heer Hutchinson tegen het bedrijf zou kunnen hebben, ongeldig kan zijn omdat hij 'op het moment van zijn ongeluk in de VIP-zone was en geen toegang tot de VIP-zone had gekocht'.