Belastingdienst doet ook inval bij Space en Privilege

08 juli 2016 Redactie 216

fiod-privilegeIBIZA - De Spaanse fiscus heeft nu echt de jacht geopend op de clubs op het eiland. Vanmorgen vroeg werden de clubs Privilege en Space ook verblijd met een onverwacht bezoek van de Spaanse FIOD.

Om negen uur vanmorgen trad de politie in samenwerking met de belastingdienst binnen bij discotheek Privilege in San Rafael en op precies hetzelfde moment bij de Space in Playa d'en Bossa. De invallen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar belastingfraude van de clubs op het eiland en volgen na een inval bij Amnesia eergisteren.

De eigenaar van Amnesia en zijn zoon werden gistermiddag in voorlopige vrijheid gesteld.

Update 10:16 Volgens de eerste berichten hebben de invallen bij Privilege en Space niets te maken met de inval eergisteren bij Amnesia. De twee invallen van vanmorgen zouden onderdeel zijn van een grootschalig fiscaal onderzoek waarbij 52 clubs in heel Spanje onder de loep genomen worden.
Inmiddels is wel bekend dat er twee schepen van elk 30 meter lang zijn aangemeerd in de haven van Ibiza. De schepen zijn van de Spaanse douane/belastingdienst waarmee de 100 ambtenaren die belast zijn met de onderzoeken naar het eiland zijn vervoerd.