Belastingdienst bij Pacha en Ushuaïa

15 september 2016 Redactie 100

[caption id="attachment_10939" align="alignleft" width="300"]pacha-2013 pacha-2013[/caption]

IBIZA - De fiscale opsporingsdienst is in samenwerking met de Nationale politie vanmorgen binnengetreden in Pacha en Ushuaïa. Alles wijst op een tweede ronde na de invallen bij Space, Amnesia en de Privilege deze zomer.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Meteen nadat Pacha vanmorgen haar deuren sloot traden ambtenaren van de belastingdienst (ATE) gesteund door agenten van de Nationale Politie in Ibiza vanmorgen Pacha binnen. En ook Ushuaïa Platja d'en Bossa was onderdeel van een onderzoek.

Inspecteurs betraden ook de kantoren van Grupo Empresas Matutes in de calle Bartomeu Roselló in Ibiza stad. Matutes is onder andere eigenaar van Ushuaïa en Ibiza Hardrock Hotel. De operatie volgt op een eerdere actie van de fiscus onder de naam  'Chopin' op 7 en 8 juli. Toen werden de Space en de Privilege onderzocht.

Een deel van de douane ambtenaren is vannacht met een speciale boot van de douane naar het eiland gekomen. De ambtenaren zijn afkomstig van Madrid en maken deel uit van een speciaal team van de belastingdienst dat onderzoek doet naar vermeende belastingfraude in de horeca in Spanje en dan met name bij discotheken. Voor zover bekend zijn er bij de acties van deze ochtend zo'n 150 politiemensen en belastingmedewerkers betrokken.

politie-ushuaia politie-pacha
[/s2If]