Beste stranden om te snorkelen

09 september 2018 Redactie 1616
Beste stranden om te snorkelen

Dankzij haar warme wateren en prachtige kliffen en grotten, zijn de stranden van Ibiza de ideale plek om te gaan snorkelen.  Met azuurblauw en helder water, kan je de visjes, planten, en al het andere mysterieuze wat de Middellandse zee te bieden heeft goed zien.

Je zal zien dat de beste plekken om te gaan snorkelen altijd vlak bij rotsachtige gebieden zijn. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we hier onze top 3 van favoriete snorkelgebieden voor jou op een rijtje gezet. Zorg wel dat je voorbereid bent wanneer je gaat snorkelen, vooral flippers of waterschoenen zijn fijn voor de rotsachtige gedeeltes in het water.

 

Cala Compte (ook wel Cala Conta)

Cala compte is een schitterend strand in de buurt van San Antonio. Je kent het vast wel dankzij de populaire beachclub Sunset Ashram, maar minder mensen zijn bekend met het strand dat je hier aan je linkerkant zal vinden wanneer je  Cala Compte tegemoet rijdt.

Dit gedeelte is erg populair onder nudisten, maar er gebeurd hier zoveel onder water dat je dat waarschijnlijk niet eens door zal hebben. Dankzij de aanwezigheid van vele rotsen en extreem helder water, vinden snorkelaars dit een erg prettig gebied om te snorkelen.

 

Cala Xarraca

Aan de noordkant van Ibiza vind je Cala Xarraca, een prachtige, idyllische baai. Het is hier een stuk rustiger dan aan het zuiden van het eiland, waardoor je soms het strand helemaal voor je alleen hebt. Minder mensen betekent natuurlijk nog meer visjes. Snorkelen maar!

 

S’Entanyol

Hoewel s’Entanyol eigenlijk maar een klein baaitje is, vind je ook hier prachtige stukjes om te gaan snorkelen. Aan de linkerkant van de baai rond de rotsen en de vissershutten zal je genoeg zien wanneer je onder water duikt.