Betalen voor je handbagage

01 november 2018 Redactie 749
Betalen voor je handbagage

Niet meer 'goedkoop' een weekend weg naar Ibiza met alleen een kleine koffer als bagage. Vanaf nu moet je bij Ryanair ook betalen voor je handbagage. 

Als je wel eens met een kleine koffer een weekend weg gaat naar ibiza, dan wordt je reis vanaf nu een stuk duurder met een vlucht van Ryanair. Voortaan moet iedereen betalen voor een rolkoffer, tenzij je een priority-ticket boekt. De tas die je wel gratis mee kunt nemen mag nog maar 40x20x25 cm groot zijn. 

Tot nu toe mochten koffers met een gewicht tot 10 kilo gratis mee. Ryanair gaat nu geld vragen voor de kleine rolkoffers. Boek je die check in-bagage meteen bij je ticket (non-priority), dan betaal je 8 euro. Regel je dat nadien, dan kost het 10 euro. 

Reden

Het inchecken duurde te lang vanwege alle handbagages die de passagiers mee aan boort nemen. Door de vele handbagages zijn er meer vertragingen verteld Ryanair. 

Vanaf wanneer?
De nieuwe regels gelden voor boekingen vanaf 1 september.

 

Bij wie betaal je nog meer voor je handbagage koffer?

Ryanair is niet de enige die nieuwe bagageregels heeft ingevoerd: ook Wizz Air laat reizigers vanaf vandaag alleen een handtas gratis meenemen als handbagage.

In Italië is een stokje gestoken voor de veranderde regels door de Italiaanse mededingswaakhond, meldt Reuters. De organisatie vindt dat de consument wordt misleid, omdat niet duidelijk is wat de echte ticketprijs is

 

Bron: RTLnieuws