Betere dekking digitale televisie

09 januari 2014 Redactie 255

digitale-tvHet digitale signaal voor de Spaanse televisie kan lang niet overal goed ontvangen worden. De overheid kondigde vorige week aan dat het een budget van € 767.000.- beschikbaar stelt voor verbetering.

Met dat bedrag wil de overheid er voor zorgen dat het signaal voor bijna iedereen op de eilanden goed te ontvangen is, in het bijzonder in Cala Tarida en San Mateo in Ibiza en Pilar de la Mola in Formentera , waar de dekking nu nog belabberd is. Op dit moment zijn zo'n 20.000 mensen in staat om alle zenders op de televisie zien, tenzij ze zijn voorzien van een satelliet-verbinding, want daarvan is natuurlijk bekend dat er overal goede dekking is.
In 2014 komt er dan dus eindelijk verandering in. 
Er zijn dertien transmissie centra in Ibiza: het Kasteel in Dalt Vila, de kerk in Santa Eulalia, Cala Llonga, sa Cala de San Vicente, Cala Tarida, Cala Vadella, es Cubells, Roca Lisa, Sant Joan, San Jose, San Lorenzo, San Mateo en San Miguel, terwijl Formentera wordt bediend door drie van dergelijke steunzenders die zich bevinden op es Cap de Barbaria, la Mola en sa Miranda.