Bewoners protesteren tegen bruiloften

21 augustus 2016 Redactie 250

ses-estaques-bruiloftSANTA EULARIA - Er is een groeiende weerstand op het eiland tegen ontelbare bruiloften die zich op de stranden van Ibiza voltrekken. Steeds vaker worden complete stranden afgesloten ten gunste van de bruiloftsgasten. En het afsluiten van een publiek domein, waartoe alle stranden in Spanje behoren, is verboden.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Ondanks de vele klachten blijven organisatoren van bruiloften zich openbare ruimtes zoals het strand tijdelijk toe-eigenen en dat is in Spanje niet toegestaan. Gisterochtend vroeg werd het strand Ses Estaques afgezet door de organisator van een bruiloft. Er werd meubilair geplaatst voor de gasten zodat andere strandgangers geen toegang meer hadden tot het strand en er werden bordjes opgehangen dat de toegang uitsluitend voor gasten van de bruiloft was toegestaan.

Vanaf 13:00 werd er een nog groter deel afgezet ten behoeve van het feest van de bruiloft. Diverse omwonenden hebben hun beklag gedaan bij de gemeente Santa Eularia, waar het strand Ses Estaques onder valt.

Het is niet de eerste keer dat de toegang tot een strand wordt verboden voor anderen dan gasten van een bruiloft. Bij Babylon Beachclub was dit op 31 juli ook al het geval. Hier kwam de politie ter plaatse om orde op zaken te stellen. Bewoners zijn dergelijke acties spuugzat en gaan na het weekend in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Santa Eularia.

Sinds enkele jaren is het helemaal hip om op Ibiza te "trouwen". Trouwen tussen aanhalingstekens want Nederlanders trouwen in hun eigen land voor de wet en doen op het eiland een ceremonie. Door de enorme toename van dit soort ceremonies is ook het aantal weddingplanners en trouwbureaus gegroeid op Ibiza. Velen van hen zijn absoluut niet op de hoogte van de lokale weten en gebruiken waardoor er dit soort situaties ontstaan.
[/s2If]