Bezorgdheid illegale feesten

01 maart 2015 Redactie 269

[caption id="attachment_6231" align="alignleft" width="300"]Main stage Ushaïa Main stage Ushaïa[/caption]

IBIZA - De beroepsvereniging van clubs op Ibiza (bestaande uit Amnesia, Blue Marlin, Bora-Bora, DC10, Km5, Nassau Beach Club, Ocean Beach Club, Privilege en Ushuaïa Ibiza Beach Hotel), opgericht in 2013, heeft haar bezorgdheid uitgesproken over de toename van het aantal illegale housefeesten op Ibiza.

Met bijna 10.000 directe en indirecte gecreëerde banen is de beroepsvereniging een serieuze partij op het eiland waar de overheid naar luistert. De vereniging stelde een aantal zaken aan de orde, zoals de inzet van meer politie in het seizoen , maar ook de verzadiging die nabij lijkt te zijn als we spreken over clubs. Volgens de voorzitter moeten promotors van het eiland nu vooral de nadruk leggen op andere zaken als het uitgaan op Ibiza. Ze denken daarbij aan de mooie natuur, de prachtige stranden en de ontelbare restaurants.

De sector spreekt haar zorg uit over de toenemende criminaliteit op het eiland. Door de groei van het toerisme lijken steeds meer criminelen zich ook naar Ibiza te begeven in de zomermaanden en dat is te merken aan het aantal inbraken, gerolde telefoons en andere vervelende zaken.
En dan is er een ander probleem, dat van de illegale houseparty's in villa's. Geen verjaardagsfeestjes met 20 mensen, maar georganiseerde maffia's die villa's huren op het platteland om vervolgens geheime uitnodigingen te sturen. Er wordt dan ook gewoon geld gerekend voor de entree en voor de drankjes. En zolang de overlast beperkt blijft, kunnen ze hun gang gaan. D vereniging heeft er vooralsnog geen antwoord op.

Een andere doorn in het oog zijn de bootfeesten. Het is een product dat altijd heeft bestaan; boottochten met muziek, waar flessen en andere rotzooi in zee wordt gegooid. Vaak is het aantal mensen aan boord een groep van tegen de 200 man. Gelukkig zijn daar al een aantal maatregelen tegen genomen.