Bijna 1.200 mensen geëvacueerd door het uitvallen van de gaspijpleiding in San Antonio

25 juni 2019 Redactie 1020
Bijna 1.200 mensen geëvacueerd door het uitvallen van de gaspijpleiding in San Antonio

Een gaslek tijdens de renovatie van het nieuwe hotel van Thomas Cook, op de Cap Negret weg in Cala Gració. Hierdoor moesten 1200 mensen gedwongen een uur lang buiten het gevaren gebied te wachten.

De burgemeester van Sant Antoni, Neus Mateu, is naar het gebied gekomen, waar ze effectief hebben gewerkt samen met de Guardia Civil, lokale politie, hulpdiensten en technici van het Consistorie. Een zware machine heeft een storing veroorzaakt in de aansluiting van de stadsgasleiding, zodat het noodzakelijk was om "voor de veiligheid" te evacueren. Het ging hier om 934 gasten en 120 hotelmedewerkers en 120 andere werknemers.

Het bericht van de gaslek is ontvangen om 11.05 uur en rond 12.30 uur was het probleem al verholpen. Dit allemaal dankzij de "goede en snelle coördinatie van de operatie," zegt Mateu.

De burgemeester heeft toegelicht dat hij heeft geconstateerd dat het personeel onvoldoende is opgeleid voor dit soort voorvallen. Hij wilt nu dat het personeel op korte termijn een specifieke opleiding gaan volgen voor dit soort calamiteiten.