Bijna 4 miljoen euro voor toeristische verbeteringen

28 juli 2021 Redactie 584
Bijna 4 miljoen euro voor toeristische verbeteringen

De toeristische sectorconferentie heeft deze woensdag met de autonome gemeenschappen en lokale entiteiten overeenstemming bereikt over de 23 projecten die het gewone programma van plannen voor duurzaam toerisme in bestemmingen zullen financieren, met een totale investering van 64 miljoen euro.

 

De Tourism Industry Conference heeft twee actieplannen goedgekeurd voor het stadhuis van Ibiza en de raad van Formentera.

De staatssecretaris van Toerisme heeft een schatting gemaakt van deze twee projecten die nu zijn goedgekeurd en in de komende drie jaar zullen worden uitgevoerd. Hiervoor hebben ze een budget van bijna 4 miljoen euro (3.912.000 euro) ter beschikking gesteld dat zal worden gefinancierd met bijdragen in gelijke delen van de staatssecretaris, de regering van de Balearen en de bevorderende entiteit van elk plan, in dit geval de gemeenteraad van Ibiza en de Consell de Formentera. Beide projecten zijn door de staatssecretaris het meest gewaardeerd voor de eilanden.

 

De jachthaven - Dalt Vila

Het project van de gemeente Ibiza, het Marina - Dalt Vila en Ibiza City Tourism Revitalization and Sustainability Plan, heeft een globaal budget van bijna 2,7 miljoen euro, gefinancierd op drie manieren. Het doel van dit project is om het herstel van de toeristische markt te bevorderen, door te investeren in een belangrijke ruimte zoals La Marina en Dalt Vila, met de ontwikkeling van alternatief toerisme, het creëren van nieuwe producten en het toevoegen van waarde aan bestaande producten die de midden- seizoen en kort.

Deze acties maken deel uit van een geïntegreerd plan voor de revitalisering en revitalisering van wijken, met het herstel van Mercat Vell en sa Peixeteria als sleutelelementen om tot een succesvol project te komen. Daarnaast bevat het plan acties voor het herstel van stedelijke ruimten, de bescherming van het erfgoed, de verbetering van de natuurlijke hulpbronnen, het creëren van een toeristisch product en het beheer van de stad zelf.

 

Tot slot dragen alle acties die in het plan zijn opgenomen op de een of andere manier bij aan het behalen van één van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's).

 

Transformatie van Es Pujols

Wat Formentera betreft, zet de Consell zich in voor een transformatieplan voor het toeristische centrum van Es Pujols, met een globaal budget van 1,2 miljoen. Zoals de titel aangeeft, is het bedoeld om de kern van Es Pujols te transformeren op basis van criteria van ecologische, sociaaleconomische en territoriale duurzaamheid.

 

Er worden maatregelen voorzien in termen van universele toegankelijkheid, oplossing van landpathologieën, afvoer van regenwater en renovatie van rioolcollectoren die in de toekomst de scheiding van regenwater mogelijk maken en een herbruikbaar regenwaternetwerk hebben.

Anderzijds is er ook een netwerk van ecologische voetpaden geprojecteerd, met de aanleg van houten looppaden op natuurlijke grond.

 

foto bron: booking.com