Blauwe “agressieve” zwemkrab bereikt Ibiza

18 juli 2018 Redactie 272
Blauwe “agressieve” zwemkrab bereikt Ibiza

Volgens de Spaanse krant Noudiari heeft de blauwe krab (ook bekend als de blauwe zwemkrab) de wateren van Ibiza en Formentera bereikt. Deze krab leeft oorspronkelijk in de Atlantische oceaan en had tot vandaag nog nooit eerder de Pitiüses bereikt.

 

Volgens gemeenteraadslid Vincent  Torres is de blauwe zwemkrab een zeer agressief soort en voedt hij zich met bepaalde soorten vis en andere schaaldieren. Ook kan het schaaldier een mogelijk probleem vormen voor de vissers.

 

Oceanograaf Veronica Nunez verklaart aan de Noudiari: “Hij is behoorlijk agressief. Hij eet octopus en vis, en sommige studies tonen aan garnalenlarven in zijn maag te hebben gevonden. Hij valt ook de schakelnetten aan, wat problemen oplevert voor de vissers. Het is een krab die extreem snel handelt.”

 

“De blauwe krab is zo extreem snel dat het erg moeilijk is om voortplanting van het schaaldier te voorkomen,’ aldus Nunez.

 

Je herkent de blauwe krab, en de naam zegt het al, aan zijn blauwe scharen. Het vrouwelijke geslacht herken je aan de rode scharen daarentegen.

 

De krab was vandaag voor het eerst aangetroffen bij Ses Salines, Formentera.