Boete voor illegaal kamperen

14 juni 2022 Redactie 260
Boete voor illegaal kamperen

21 klachten op één dag voor illegaal kamperen op Ibiza!

De boetes die overtreders krijgen, gaan tot 300 euro.

 

Agenten van de lokale politie van Santa Eulària hebben maandagochtend een operatie uitgevoerd om het risico voor het milieu te bestrijden, zowel vanwege het risico op brand als het ongecontroleerd storten van afval en vervuilende vloeistoffen, illegaal kamperen. In totaal werden 21 klachten ingediend tegen verschillende mensen en werden ze gedwongen om het afval te verwijderen, de faciliteiten te ontmantelen en de voertuigen te verwijderen.

 

De lokale politie was op de hoogte van de mogelijkheid dat sommige delen van de gemeente werden gebruikt als kampeerplaatsen, dus maakte een politieapparaat een rondleiding langs enkele van de punten die verdacht werden van het huisvesten van nederzettingen vroeg op zondag, zodat het gemakkelijk zou zijn voor het geval van het kamperen, konden de overtreders worden gelokaliseerd.

 

De aanwezigheid van 21 mensen die onregelmatig de nacht doorbrachten in openbare ruimtes in de gebieden Cala Martina, Cala Nova, Cala Llenya en Santa Eulària werd geverifieerd. In veel gevallen werden tenten gebruikt, maar in andere gevallen werden voertuigen gebruikt. Bovendien konden de agenten tijdens de inspectie de aanwezigheid van enkele gevaarlijke elementen zoals campinggasflessen verifiëren, naast talrijke overblijfselen van allerlei aard, aangezien veel van deze handelingen een risico vormen voor zowel de veiligheid van mens als het milieu en vooral vanwege het brandgevaar. Er wordt ook aan herinnerd dat er in de gemeente campings zijn die over alle noodzakelijke diensten beschikken om de kampeeractiviteit in alle veiligheid, comfort en zonder risico voor het milieu uit te voeren.