Boetes van 14.500 tot 21.500 op de West End uitgedeeld

08 september 2019 Redactie 1245
Boetes van 14.500 tot 21.500 op de West End uitgedeeld

De gemeenteraad van Sant Antoni is overgegaan tot het verzegelen van de muziekapparatuur van vier vestigingen in het West End gebied.

In de week van 18 tot 24 augustus hebben agenten van de lokale politie (UMA) verschillende controles uitgevoerd in een operatie, waarbij de agenten de appratuur om het geluid te beperken hebben gecontroleerd. Tijdens de politieactie dienden zij vier klachten in tegen vier gebouwen voor het laten manipuleren van de overeenkomstige geluidsbegrenzers, zodat zij meer decibels uitstootten dan de gemeentelijke verordeningen toestaan.

In de nacht van vrijdag heeft de Nachtelijke Eenheid van de Lokale Politie bij wijze van voorzorgsmaatregel de muziekapparatuur van deze vier instellingen verzegeld totdat deze onregelmatigheden zijn verholpen. Daarnaast werden drie van hen aangeklaagd voor het uitvoeren van hun activiteiten met open deuren.

De eerste sanctievoorstellen voorzien vier tot zes maanden opschorting van de vergunning voor muziekactiviteiten en economische boetes van 14.500 tot 21.500 euro voor het manipuleren van geluidsniveaubeperkers en het hebben van open deuren.