Bon profit: Bambuddha reïncarneert

08 augustus 2013 Redactie 239

bambuddha recensieBijna iedereen die wel eens op Ibiza is geweest kent het restaurant Bambuddha. Een bijzondere eet ervaring met een uitstekende keuken.

Bambuddha hield ter gelegenheid van de grondige verbouwing een "reïncarnatie" diner en Ibizavandaag was er bij.

 

bambuddha-1Samen met de verbouwing is er een nieuwe chef kok aangenomen en is de kaart geheel vernieuwd. in alle opzichten een bezoekje waard dus.
Aan de valet parking is niets veranderd dus we lieten onze auto wegzetten en gingen naar binnen waar de verbouwing je meteen opvalt. De winkel is naar achter verplaatst en er is een ruim opgezette cocktailbar op de plek van de winkels. We namen er plaats en onder het genot van een fijn gekoelde Moet keken we op ons gemak rond.
Toen ons gezelschap compleet was werden we aan tafel gezeten door de aanwezige gastvrouwen.

bambuddha-02

Wij waren ingedeeld als een soort "captains dinner", we mochten plaats nemen aan de tafel van de eigenaar Jon. Dit resulteerde meteen in gezellige conversaties want Jon is een man met enorme verhalenbundels die hij op komische wijze weet te brengen.

Inmiddels waren we voorzien van ons voorgerecht, groene papaya met verse rauwkost, knisperende uien en op smaak gemaakt met een citroen & chili dressing. De combinatie van de ingrediënten zorgden voor een bijzondere smaak in je mond. Dat beloofde wat voor de rest van de gangen.

bambuddha-03

De volgende gang stond op de kaart als Beef Tataki, aangebraden wagyu met ponzu ui en een romige chipotle dressing, geserveerd met yucca chips. Dit op carpaccio lijkende gerecht bleek zo goed van smaak dat één van de mensen bij ons aan tafel het personeel bijna smeekte om nog een bordje te krijgen...

Deze twee starters werden gesouffleerd met een Levin Sauvignon Blanc.

Na een korte pauze was het dan tijd voor één van de twee hoofdgerechten. De eerste had de naam Alaskan Black Cod. Deze kabeljauw was gemarineerd in miso wat hem een barbeque roasted smaak gag. De vis werd geserveerd met gebakken zeewier wat op het bord gepresenteerd werd als een soort pasta. Leuk gedaan en subliem van smaak.
Bij de vis werd een witte Quinta Apolonia Verdeno geserveerd.

We keken uit naar het volgende gerecht wat op de nieuwe kaart prijkte, "24h slow roasted lamb". Het botergare lamsvlees werd opgediend met geserveerd met romige polenta, shimeji paddestoelen, cacao crunch en Jack Daniel's saus. Dan moet je wel een ernstige cultuurbarbaar zijn om niet te genieten... En de bij dit bijzondere gerecht geserveerde Rioja, een Marques Riscal Finca Torres was de beste Rioja die we de afgelopen 15 jaar gedronken hebben.

Geen diner zonder dessert, een mini sorbet van zure midori en kleine stukjes meloen en een selectie van chocolade truffels maakte ons bezoek aan de gereïncarneerde Bambuddha compleet.

Nadat de eigenaar met behulp van de gasten aan onze tafel een speech had voorbereid en deze ten gehore bracht en een dank uitsprak aan de crew lieten we meer dan voldaan de auto voorrijden en gingen we verwend en tevreden naar huis.

bambuddha-01

[wppa type="album" album="24"]meer foto's[/wppa]

BAMBUDDHA
Carretera de San Juan, km8.5
07840 Santa Eulalia del Río
Ibiza

Reserveringen: [email protected]
Telefoon: +34 971 19 75 10
Website: www.bambuddha.com
Facebook: Bambuddha 

[googlemap lat="38.97942833034421" lng="1.4665460586547852" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="15" type="G_NORMAL_MAP"]38.979428,1.466546[/googlemap]

Bon profit!